Hírek

Tehetségkutatót indít a Magyar Innovációs Szövetség

Egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak a kreatív középiskolás fiatalok, határon túli magyar fiatalokat is beleértve. A három első, három második és négy harmadik díjas pályázat készítői jelentős pénzjutalomban részesülnek. A legfiatalabb díjazott és a legsikeresebb díjazott határon túli fiatal pedig különdíjat kap.

A verseny 1-3. helyezettjei 100 többletpontot kapnak a 2021. évi felsőfokú felvételi eljárása során. A legjobb fiatalokat (10-12 pályázó) felkészítő középiskolai tanárok differenciált, 500-800 ezer Ft-os jutalmat érdemelnek ki. A legeredményesebb iskolák egymillió Ft támogatást nyernek el.

A versenyen kiválasztott fiatalok nemzetközi versenyeken, szakmai utazásokon vehetnek részt, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpiáján az Egyesült Államokban (ISEF), vagy a Nobel-díj átadási ünnepségen. Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenesen üzleti és forrásszerzési képzésben részesíti.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka terveivel.


A kidolgozandó feladat legfeljebb két oldalas tervét a www.innovacio.hu/nevezes oldalra kell feltölteni 2020. november 25-én, 15 óráig. Az első fordulóban elfogadott és részletesen kidolgozott pályázatok leírását 2021. április 1-jén, 14 óráig beérkezően kell feltölteni a www.innovacio.hu/beadas oldalra. A pályázóknak 2021. április 14. és 23. között kötelező jelleggel, maximum 5 perces prezentációt is kell tartaniuk.

A verseny szervezői a kidolgozás indokolt költségeihez legfeljebb bruttó 50 ezer Ft értékben járulnak hozzá. A verseny részletes pályázati felhívása, és a tanárok, illetve iskolák jutalmazási feltételei a www.innovacio.hu/felhivas oldalon olvashatók.

Az értékelés szempontjai

A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, illetve tudományos értéke; az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága; az írásos anyag, ill. műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz működőképessége; a projekt befejezettsége és jövőbeni hasznosíthatósága; az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

Közösség