Hírek

Innovációs központ épül a debreceni egyetemi ipari parkban

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ünnepségen elismerően szólt arról, hogy Debrecenben együtt van jelen a megfelelő gazdasági és innovációs környezet, amire jó bizonyíték a város fejlődése, mások mellett a BMW autógyár beruházása.

Utóbbi kapcsán a tárcavezető Debrecenben azt mondta, bár a koronavírus-járvány a megvalósítást átmenetileg lelassította, a cél továbbra is az, hogy az eredeti menetrend szerint készüljön el a BMW új termelési egysége, amely kiemelten fontos a márka európai ellátási lánca számára.

„Ehhez a magyar kormány minden lehetséges támogatást meg fog adni" - jelezte Palkovics László örömét kifejezve, hogy „a BMW minden fórumon megerősítette változatlan elkötelezettségét és szándékát".

Innovációs plaza a járműipar támogatására

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) rektora szerint Magyarországon egyedülálló innovációs plazát hoznak létre, amelyben főként egészségipari és járműipari kutató laboratóriumokat alakítanak ki.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő a jövő szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte az innovációt, az oltóanyaggyár és az innovációs központ beruházását pedig „a debreceni tudományos, kutatási potenciál kikövetelte magának".

Az innovációs központ háromszintes épülete startupok, kutatócégek és az egyetemi élet fontos találkozási pontja lesz: az oktatás, a kutatás és a versenyszféra szereplőinek lesz egyfajta „közösségi innovációs piactere".

Forrás://autopro.hu

Közösség