Hírek

Fontos állomásához érkezett a Forrás projekt – a projekt első résztvevői átvehetik tanúsítványukat üzleti tervük pozitív bírálatáról és igényelhetik a 4 és fél millió forintos támogatást

Az elmúlt hetekben megtörtént az első üzleti tervek véleményezése majd pozitív bírálata az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben. A projektet a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciumi partnereivel együtt valósítja meg, melynek célja a vállalkozás indítását tervező, alkalmas szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására.

A projektről röviden: A GINOP-5.1.9-17 felhívás keretében egy komplex fejlesztési program elvégzése után a vállalkozás indítását tervező 30 év alatti fiatalok és 30 év feletti álláskeresők 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a Magyar Államkincstártól. A projekt európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen  632,79 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

A több hónapos, elsősorban a rendezvényeket érintő kényszerszünet után júniusban indultak el az első képzések, melyek elengedhetetlen ismereteket adnak a résztvevők számára a vállalkozási elképzelésük kidolgozásához és üzleti tervük elkészítéséhez. Eddig összesen 603 fő kezdte meg a képzést, akik közül 426 már sikeresen be is fejezte azt. 

Az ünnepélyes átadó keretében Győrben 32 fő vette át az elbírált üzleti tervéről szóló tanúsítványt, de a régióban már 102-en rendelkeznek ezzel a dokumentummal. Fontos lépés ez a projekt és a résztvevők életében is, hiszen ennek birtokában alapíthatják meg vállalkozásukat majd azt követően igényelhetik az induló költségeiket fedező vissza nem térítendő támogatást a Magyar Államkincstártól.

A projekt valamennyi rendezvényére a www.3000000.hu weboldalunkon keresztül lehet jelentkezni, a szabad helyek függvényében. A program továbbra is várja a 30 év alatti vállalkozni vágyók jelentkezését, a 709 leszerződött résztvevő mellett még közel 100 fő részére van hely a programhoz való csatlakozásra a régióban.

A projektről bővebb információ a www.3000000.hu oldalon olvasható.

További információ kérhető:

Bányai Péter – szakmai projektvezető

+36-96/512-531

Közösség