Hírek

Eredményesen zárult a 12 nemzetközi partner részvételével megvalósuló SKILLS+ projektünk

A Pannon Novum Nonprofit Kft. partneri részvételével és a Pénzügyminisztérium (GINOP Irányító Hatóság) szakmai támogatásával 2016. április 1-jétől valósítottuk meg a „SKILLS+ elnevezésű projektet öt éven keresztül, 3+2 éves bontásban.

Az elsőhárom év során nagyon fontos eleme volt a projektnek az úgynevezett szakértői találkozók a sora (peer reviews), erre sor került többek Rigában, Zadarban és Győrben is, ahol szakértők, érintettek, mint például kamarák vagy a pénzügyminisztérium képviselőinek a részvételével kerültek megvitatásra és véglegesítésre minden ország akciótervének kulcselemei. Magyarországon 3 fő elemet sikerült azonosítani az akciótervben.

Az egyik fő javaslata az akciótervnek az a GINOP, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 6.1.6-os pályázati felhívásához a KKV-k munkahelyi képzésének támogatásához kapcsolódott, hogy itt kiemelten vegye figyelembe a pályázat kiírója az IKT - információs és kommunikációs technológiák használatát.

A másik javaslat egy érzékenyítő kampányra tett javaslat, aminek keretében főleg a mikro és kisvállalkozások körében kerülhetnének népszerűsítésre az új digitális technológiák és irányok, a digitalizáció fontosságának hangsúlyozása.

A harmadik javaslat szintén a már említett GINOP programot célozza, a 2.1.4-es pályázati felhívást, ahol a javaslat arról szólt, hogy egy informatikai voucher jellegű eszközzel segítsük, hogy a KKV-k igénybe vehessenek külső támogatást az informatikai rendszereik fejlesztéséhez, a saját üzleti működésük digitalizációjához és alapvetően információ-technológiai alapú üzleti modellek kidolgozásához is.

Az Akcióterv átfogó célja tehát a KKV versenyképességi szakpolitikák javítása volt megfogalmazott akciókon keresztül, melyek a magyar parner esetében elsősorban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program egyes felhívásainak tartalmi módosításaira, kiegészítéseire irányultak.

A megfogalmazott akciók végrehajtására 2020. év végéig volt lehetőségünk, melyet sikerrel teljesítettünk. Módosításra került a GINOP 6.1.6. felhívás pontozási rendszere az ICT képzés preferálásával és sikerrel zárult szemléletformáló kampányunk hét nyugat-dunántúli településen.

A projekt záró konferenciájára 2020. december 2-án került sor, nagyarányú magyar résztvevővel.

Közösség