Hírek

Bízzuk a robotolást a robotokra!

Időről időre visszatérő aggály, hogy a robotok elveszik az emberek munkáját. Valójában azonban leginkább azokat az egyszerű és gyakran ismétlődő feladatokat lehet rájuk bízni, amelyek összességében sok időt vehetnek el az értékesebb, üzleti szempontból hasznosabb munkáktól. A Micro Focus szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy manapság már nagyon könnyű a robotoknak és a szoftvereknek átadni ezeket a teendőket. Így hatékonyabbá válik a szervezet működése, és az alkalmazottak fontosabb tevékenységekre koncentrálhatnak.

A legtöbben rengeteg olyan apró-cseprő, jellemzően adminisztratív feladatot végzünk mindennapi munkánk során, amelyek nem igényelnek extra képességeket. Űrlapokat és formanyomtatványokat töltünk ki, adatokat adunk meg és összesítünk vagy helyezünk át más formátumba újra meg újra. Ezek temérdek időt és energiát emésztenek fel, és a monotonitásukkal együtt a hibalehetőségek kockázatát is magukkal hordozzák, hiszen ha huszadszor csináljuk ugyanazt a dolgot, elkalandozhat a figyelmünk.

 

Nemcsak az alkalmazottak, de a cégek is jobban járnak, ha ezeket a feladatokat át tudják adni a gépeknek, mivel így hasznosabb munkákkal foglalkozhatnak, amelyek nagyobb értéket jelentenek a vállalat számára. A robotizált folyamatautomatizálásnak (Robotic Process Automation, RPA) köszönhetően ma már egyre több területen és munkakörben egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, hogy ezek a teendők átkerüljenek a robotok hatáskörébe, amelyek az embereknél gyorsabban és pontosabban gondoskodhatnak ezekről.

A cikk további részét elolvashatja itt: http://hirek.prim.hu/cikk/2021/01/20/bizzuk_a_robotolast_a_robotokra

Közösség