Hírek

Az izraeli innováció és találékonyság titka, azaz hogyan tegyük jobbá a világot?

Izraelben a tudományos kutatás és ezek átültetése a gyakorlatban igen magas színvonalú. A világ második leginnovatívabb gazdasága. A 20 ezer négyzetkilométer területű ország lakosságszáma 9 millió fő.

A második világháború után létrejött Izrael folyamatosan küszködött az összeomlás veszélyeivel, a biztonsági kihívásokkal, kevés természeti erőforrás okozta gazdasági nehézségekkel, valamint a vízhiánnyal a túlnyomóan sivatagi területein. Később a nagyszámú startup cég megjelenése, az ezeket támogató kockázati tőkealap pozitív hozzáállása az újdonságokhoz, valamint az innovatív szellemiség (kulturális és vallási háttér, a családon belüli inspiráció, valamint a világ megjavításra való törekvés) eredményekhez vezetett.

Olyan világhírű találmányok és innovációk, mint a mezőgazdaságban a csepegtetéses öntözés, vagy az orvosi alkalmazások széles spektruma valóban világhírű. A koronavírus elleni védekezésben, az immunizálási kampányban eddig 5,2 millióan kapták meg az első, és 4,5 millióan a második dózis vakcinát, és ezáltal a lakosság átoltottságában Izrael továbbra is világelsőnek számít.

A cikk teljes egészében itt olvasható: https://novekedes.hu/elemzesek/az-izraeli-innovacio-es-talalekonysag-titka-azaz-hogyan-tegyuk-jobba-a-vilagot

 

Közösség