Hírek

A SZTAKI robotjait is bemutatjuk a Hannover Messére készült kisfilmben

Az EPIC projekt az április 12-én kezdődő, idén online rendezett Hannover Messén is megtalálható lesz, a Fraunhofer standja és zászlója alatt. Az EPIC Termelésinformatikai és -irányítási Kiválósági Központ a SZTAKI, a BME és a Fraunhofer Társaság közös projektje.

A Hannover Messére rövid, háromperces videó készült a projekt győri laborjának robotjairól, technikai demonstrációiról. A kisfilmben szerepet kapnak a pakolni és szerelni képes robotkarok, illetve a munkadarabokat a munkaállomások között ide-oda fuvarozó AGV-k is.

A kiber-fizikai termelési rendszerek kiemelkedő tudásközpontjának, az EPIC Kiválósági Központnak célja az innovációs folyamat felgyorsítása, ipari megoldások létrehozása, magasan kvalifikált szakértők új generációinak kinevelése, valamint többféle iparágaknak hátteret biztosító, fenntartható és versenyképes gyártási ökoszisztéma kialakítása mind hazánkban, mind Európában. A projekt egyik kiemelendő eredménye az EPIC InnoLabs Kft., a SZTAKI és a németországi Fraunhofer Kutatóhálózat közös projektvállalata.

https://www.youtube.com/watch?v=SK0-SLMVVp4

Közösség