Hírek

A harmadik periódus végéhez ért az In2Local projekt

Ebben a félévben a helyi termelők és élelmiszer feldolgozók képzése és a helyszíni tanácsadás volt a középpontban.

A környezetvédelmi szakértő bevonásával történt egyéni képzés és konzultáció során lehetőségünk nyílt kölcsönös tudás- és tapasztalatcserére, valamint jó gyakorlatok megismerésére. A képzéseket a résztvevő vállalkozások profiljára szabtuk és célzott ismeretanyagot biztosítottunk számunkra.

 A Pannon Novum, mint projektpartner két Vas vármegyei helyi élelmiszertermelőhöz látogatott el. Szabó Ervin méhésznél áttekintettük a méztermelése során felhasznált energia áramokat (legfőképp a közlekedéssel/szállítással kapcsolatos kérdéseket), megvizsgáltuk az általa használat eszközöket (legfőbb fókusszal a műanyag eszközökön), valamint megvizsgáltuk a méztermelés során keletkező hulladékok kezelését. Németh Károly zöldségtermesztőnél, Sorkifaludban a projekt keretében elkészült  »Oktatási anyag a gyümölcs- és zöldségtermelők képzéséhez a körforgásos gazdaságra való áttérés érdekében«  anyag segítségével áttekintettük a fenntartható zöldségtermesztés elemeit, különös tekintettel az öntözésre, növényvédőszerek használatára, értékesítésre, valamint részletesen átbeszéltük a biogazdálkodás feltételrendszerét is.

A projekt utolsó periódusában a pilot tevékenységeken lesz a hangsúly, amelynek keretében egy adatcsere-modell kifejlesztése és bevezetése lesz a cél.

Közösség