Projektek

Trendig PLUS

Program: Interreg VI-A Ausztria-Magyarország

Teljes költségvetés: 620.508 EUR

EU ERFA összeg: 435.674 EUR

Projekt időtartam: 2024.05.01. – 2026.10.31.

Kontakt személy: Dancsecs Roland, roland.dancsecs@pannonnovum.hu

Weboldal: https://trendig.info

A projekt átfogó célja, hogy az AT-HU régióban a közvetítő gazdasági szereplőket (pl. gazdaságfejlesztők, kamara és egyéb közvetítő szervezetek) olyan validált, határokon átnyúló tudástranszfer megoldásokkal lássa el, amelyekkel fenntarthatóan támogatható a kisebb vállalkozások digitális átalakulása és az intelligens szakosodásba való jobb integrációjuk, lehetővé téve számukra, hogy növeljék gazdasági hozzáadott értéküket és a határokon átnyúló interakciók révén az egész programrégió gazdasági teljesítményét.

A 2024 május 1-jén induló két és fél éves projekt vezető partnere a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal, együttműködő partnerek az előzményprojekt (Trendig 2020-2022) szervezetei.

A kidolgozott tudásátadási módszerek alkalmazása megkönnyíti a kisebb vállalkozások és a feltörekvő vállalkozók számára a digitális technológiákhoz való hozzáférést és azok használatát (különösen az olyan új trendek esetében, mint a mesterséges intelligencia alkalmazhatósága, a kiberbiztonság vagy a digitalizációval kapcsolatos fenntarthatósági kérdések stb.), és ezáltal támogatja az intelligens szakosodáshoz való alkalmazkodást.

Az oktatási és (szak)képzési intézmények is aktívan részt vesznek a vállalkozói készségek fejlesztésében, hogy a szükséges készségek időben rendelkezésre álljanak. Ebből a célból egy eszköztár is kidolgozásra és megosztásra kerül.

Pannon Novum minden tevékenységben aktívan részt vesz, vezető szerepet vállalt a felmérési, elemzési munkákban, a stratégia és cselekvési terv kidolgozásában, hálózatépítésben és a digitális platform továbbfejlesztésében.

Várható eredmények:

- Trendig Plus hálózat;

- Trendig Plus stratégia és cselekvési terv, beleértve vállalkozói digitális ajánlásokat;

- Eszköztár különböző célcsoportokra szabottan: diákok, hallgatók, induló és startupok, valamint már működő KKV-k számára

- Tudásátadási formátumok és az útitervek alkalmazása a vállalatoknál; 20+ osztrák és 20+ magyar vállalat és min. 50-50 leendő vállalkozó (pl. diákok, tanulók).

 

Projekt partnerek:

- Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal (LP)

- Pannon Novum Nonprofit Kft.

- Innovation Region Styria GmbH.

- Weizer Energie- Innovations- Zentrum GmbH.

Közösség