Hírek

Véget ért a GreenReg projekt

2021. december 15-én tartottuk az Interreg Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósult GreenReg projekt zárókonferenciáját. Ugyan a projekt a hónap végén hivatalosan is lezárul, az intézményeknél megkezdett, fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységek tovább folytatódnak.

Az online megtartott konferencia első részében a két projekt partner, a Muraszombati Vállalkozásfejlesztési Központ és a Pannon Novum Nonprofit Kft. projektmenedzsere számolt be az elmúlt két évben végzett tevékenységekről, környezetvédelmi akciókról valamint a projekt eredményeiről. Bemutatásra kerültek olyan szlovén és magyar jó gyakorlat videók, amelyet a projekt keretében, az együttműködő szervezeteknél készültek, és amelyben maguk az intézmények számolnak be a fenntarthatóság irányába tett lépéseikről valamint a projekttel kapcsolatos tapasztalataikról. 

A jó gyakorlat videók megtekinthetők a GreenReg youtube csatornáján.

A konferencia második részében panelbeszélgetésre invitáltunk két szlovén és két magyar "zöld nagykövetet" .  A panelbeszélgetés során szlovén részről Sara Sukič a Fenntartható Társadalom Fejlesztési Központ munkatársa, valamint Natalija Kreft a muraszombati Kultúrális, Turisztikai és Sport Közintézmény képviselője vett részt, míg Magyarországról Birosz Pál Tamás a Vas Megyei Szakképzési Centrum Főigazgató-helyettese, valamint Pácsonyi Imre a Zala Megyei Önkormányzat Alelnöke osztotta meg tapasztalatait a projekttel kapcsolatosan. 

Összességében mindenki sikeresnek értékelte a projektet, melynek fő célja a szemléletformálást, a fenntarthatósággal kapcsolatos kompetenciák növelése, és a környezetvédelmi intézkedések bevezetése volt az intézmények mindennapi életébe. 

Bár a projekt véget ért, a megkezdett tevékenységek tovább folytatódnak a tisztább és fenntarthatóbb jövőért.

 

 

 

 

 

Közösség