Hírek

Végéhez közeledik a GreenReg projekt

2021. december 31-én zárul a GreenReg projekt, melynek keretében 15 magyar és 15 szlovén, regionális intézménynél fejlesztettük a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tudást, valamint kialakítottuk a "zöld nagykövetekből" álló hálózatot.

2021. október 13-án tartottuk a projekt negyedik, egyben utolsó tematikus workshopját, melyen a tudatos fogyasztással kapcsolatban hallhattunk érdekes előadásokat. Elsőként Gulyás Emese a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa mutatta be a tudatos fogyasztás különböző aspektusait a vásárlás helyes mennyiségének megválasztásától a helyi termékek fogyasztásának fontosságáig, majd Dr. Éri Vilma (Herman Ottó Intézet) segített a résztvevőknek eligazodni az ökocímkék rengetegében. Emellett a workshop során megismerhettük a Zala Megyei Helyi Termék Stratégiát, melyet Kovács Károly mutatott be, végül pedig együttműködő intézményünk, a Pannon Egyetem munkatársa, Mezőfi Nóra beszélt a fenntartható textilipar nehézségeiről.

Lezárult promóciós rendezvénysorozatunk is, melynek keretében négy eseményen mutattuk be a szélesebb közönség részére a GreenReg projekt lényegét, illetve szakértő segítségével adtunk tanácsokat kicsiknek és nagyoknak a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban. A legutolsó rendezvényen, a Velemi Gesztenyenapokon bemutattuk az egyedi Ökoház táblajátékunkat, melynek segítségével a gyermekek figyelmét hívtuk fel az energiamegtakarítás és a mindennapi környezetbarát viselkedés fontosságára. 

A "zöld nagykövetek" hálózatának fenntartása és a személyes tanácsadás részükre tovább folytatódik a projekt végéig. A határ két oldalán lévő intézményeknél kialakított környezetvédelmi jó gyakorlatokról novemberben fogunk beszámolni, illetve december elejére tervezünk egy záró konferenciát is.

GreenReg hírlevelünkre itt tud feliratkozni.

Közösség