Hírek

Végéhez ért SYMBI nemzetközi projektünk

A SYMBI olyan Interreg Europe projekt, amelynek célja volt az ipari szimbiózis és a körforgásos gazdaság népszerűsítésével kapcsolatos regionális politikák végrehajtásának javítása nyolc európai régióban az elmúlt 5 évben.

December 10-én online formában megtartott projektzáró konferencián a regionális hatóságok és az ipari szimbiózisban érdekelt uniós felek részvételével bemutatásra került, hogy a partnerszervezetek intenzív tapasztalatcserén keresztül miként javították már saját országuk, régiójuk szakpolitikai eszközrendszerét, hogy Európa erőforrás-hatékonyabb gazdasággá alakuljon át. Alexia Bellemin asszony, az Interreg Europe Program Közös Titkárságának képviseletében az interregionális együttműködést szolgáló program átfogó céljáról és eredményeiről számolt be. Tágabb kitekintésben a résztvevők az ipari szimbiózissal kapcsolatos egyéb inspiráló uniós projektekről és kezdeményezésekről (SCALER, CirClean Network, INCUBIS, stb.) hallhattak előadást. 

Ezúton is köszönjük a nemzetközi projektünkbe jó gyakorlatok megosztásával és tanulási céllal bekapcsolódott többtucat cég és szervezet munkáját, valamint külön a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatását majd az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogadókészségét.

Projektől bővebb információ: https://www.interregeurope.eu/symbi/

Közösség