Hírek

Új Nemzeti Kiválóság Program 2022/2023. tanévi pályázatok - támogatott intézmények

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 2022/2023. tanévre a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal útján az Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban: ÚNKP) keretében nyílt ösztöndíjpályázatot hirdetett Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj, Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj,Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj, „Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj, Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj, valamint „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj elnyerésére. Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorvárományosok, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatást és az innovációt. A pályázati időszak végéig a felhívásokra összesen 3.926 db pályázat érkezett a programban részt vevő, 25 fogadó felsőoktatási intézményhez. A benyújtott pályázatok intézményi értékelésének eredményeképpen, a Kulturális és Innovációs Minisztérium jóváhagyásával, 2.192 pályázó részesülhet ösztöndíjban. A megítélt támogatás összege összesen 3.668.129.137 Ft, amely az ösztöndíjakat és a fogadó felsőoktatási intézmények saját nyertes pályázóinak ösztöndíjösszege 40%-a mértékében biztosított kutatási-működési támogatást foglalja magában.

Az ÚNKP célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorvárományosok, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatást és az innovációt.

A pályázati időszak végéig a felhívásokra összesen 3.926 db pályázat érkezett a programban részt vevő, 25 fogadó felsőoktatási intézményhez. A benyújtott pályázatok intézményi értékelésének eredményeképpen, a Kulturális és Innovációs Minisztérium jóváhagyásával, 2.192 pályázó részesülhet ösztöndíjban. A megítélt támogatás összege összesen 3.668.129.137 Ft, amely az ösztöndíjakat és a fogadó felsőoktatási intézmények saját nyertes pályázóinak ösztöndíjösszege 40%-a mértékében biztosított kutatási-működési támogatást foglalja magában.

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/intezmenyi-dontesi-lista-unkp22

Forrás: nkfih.gov.hu

Közösség