Hírek

Termeljen áramot otthona tetőszerkezetén!

A megújuló energiák kulcsfontosságú szerepet játszanak a zöld gazdaságra való átállásban és az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

A Föld átlag hőmérséklete 2020-ban ismét rekordmagasságot ért el, a 2019. évi szinthez képest 0,1 °C-kal emelkedett. A meteorológiai megfigyelések alapján a tavalyi év egyike volt az eddig regisztrált három legmelegebb évnek. Az éghajlatváltozás folyamatát korábban sohasem tapasztalt, gyakori, szélsőséges időjárási események, köztük heves esőzések, ciklonok, viharok teszik egyre nyilvánvalóbbá, miközben a bolygónk más részein sáskajárások és futótüzek veszélyeztetik a környezetet.  

Mindnyájan felelősek vagyunk azért, hogy aktívan megelőzzük az éghajlat további romlását.  A bolygónk védelme érdekében a kormányoknak, a vállalatoknak és az egyéneknek csökkenteniük kell az üvegházhatású gázok kibocsátását, és mérsékelniük kell a környezetre gyakorolt negatív hatásokat.  

A közlekedésben, a villamosenergia-ellátásban és az ipari folyamatokban alkalmazott fosszilis tüzelőanyagoknak szél- és napenergiával, vagy más megújuló energiával való kiváltásával csökkenthető az üvegházhatású gázok, köztük a szén-dioxid kibocsátása. Néhány országban a megújuló energiaforrásokból már több villamos energiát termelnek, mint fosszilis üzemanyagokkal.  

Az otthonok tulajdonosai napelemek, inverterek és akkumulátorok telepítésével segíthetik a klímaváltozás elleni küzdelmet, és spórolhatnak a villanyszámlán is. A napelemes rendszerrel előállított minden egyes kilowattóra (kWh) villamos energia 0,475 kg CO2-csökkentést jelent, és a napenergiával termelt minden 39 kilowattóra (kWh) villamos energia jótékony hatása megegyezik egy fa ültetésének hatásával.  

Tovább a cikkre:http://hirek.prim.hu/cikk/2021/08/11/termeljen_aramot_otthona_tetoszerkezeten

Közösség