Hírek

Vegyen részt a SYMBI - ipari szimbiózis projekt záró konferenciáján - saját székéből dec. 10-én

Nemzetközi konferenciára online módon 2020. december 10-én CET idő szerint 14:00 - 17:00 között kerül sor.

A körkörös gazdasággá való globális átalakulás megköveteli a lineáris, nagy erőforrás-igényű, magas károsanyag-kibocsátású, hulladékképződéssel és nagy környezeti hatásokkal rendelkező rendszerekről az olyan körkörös, kevésbé pazarló rendszerek felé történő elmozdulást, amelyek hatékonyabban és fenntarthatóbban használják fel az erőforrásokat. Az Európai Bizottság felismerte, hogy az európai zöld könyv részeként át kell alakítani az új körforgásos gazdaságra vonatkozó uniós fenntarthatósági cselekvési tervet.

Ebben a keretben az ipari szimbiózis a régiók számára kulcsfontosságú eszköz a regionális növekedés megerősítéséhez és a versenyképesség fokozásához, köszönhetően az ipari folyamatokból származó hulladék és energia újrafelhasználásának, az anyagok és energia megtakarításának, az importált anyagokkal és fosszilis tüzelőanyagokkal való függés csökkenésének, valamint új üzleti lehetőségek és munkahelyek teremtéséhez, hozzájárulva ezzel az ipari erőforrások hurokjának bezárásához.

A SYMBI, az ipari szimbiózis a regionális fenntartható növekedésért és az erőforrás-hatékony körforgásos gazdaságért, olyan Interreg Europe projekt, amelynek célja az ipari szimbiózis és a körkörös gazdaság népszerűsítésével kapcsolatos regionális politikák végrehajtásának javítása nyolc európai régióban.

A SYMBI projektzáró konferenciájának célja, hogy megossza a regionális hatóságokkal és az ipari szimbiózisban érdekelt összes uniós féllel, hogy partnereink a tapasztalatcserén alapuló interregionális együttműködési tevékenységek révén miként javították már a szakpolitikai eszközöket az EU körforgásos gazdaságra vonatkozó stratégiájával összhangban, hogy Európa erőforrás-hatékonyabb gazdasággá alakuljon át. Emellett a résztvevő az ipari szimbiózissal kapcsolatos egyéb inspiráló uniós projektekre és kezdeményezésekre is számíthat.

A nemzetközi konferencia nyelve angol, időpontja CET 2020. december 10. 14:00 - 17:00.

Szeretettel várjuk rendezvényünkön, melynek részletes programját és regisztrációs lehetőségét IDE KATTINTVA érheti el!

Vegyen részt a SYMBI - körkörös gazdaság projekt záró konferenciáján - saját székéből dec. 10-én

Közösség