Hírek

Rekordszámú kiállító a XII. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron

Rekordszámú kiállító részvételével rendezték meg a régió legnagyobb innovációs seregszemléjét a győri Széchenyi István Egyetemen.

Összesen 54 kiállító vett részt a XII. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron a győri Széchenyi Egyetem aulájában, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont szakmai programjának keretében valósult meg. Az érdeklődők megismerkedhettek az egyetemi fejlesztésekkel, a spinoff cégekkel és a hallgatói csapatokkal, találkozhattak a régió számos gazdasági szereplőjével. A rendezvényen olyan innovatív eljárásokat láthattak a látogatók, amelyek eddig nem voltak elérhetők a nagyközönség számára.

Az esemény fontos eleme a kísérő rendezvényként szervezett szakmai programsorozat. Az új iparági trendek és kihívások által inspirált előadások alkalmával a résztvevőknek lehetőségük nyílt széles körű eszmecserére, új szakmai kapcsolatok kialakítására és ismeretbővítésre.

A vásár standjain a térség legjelentősebb gazdasági szereplői – mint például az Audi Hungaria Zrt. – mellett bemutatkoztak az egyetemi innováció eredményeként létrejött cégek, startupok is. Többek között a dróntechnológiával foglalkozó ABZ Innovation Kft., a speciális motort fejlesztő ADT Kft., a jelentős költségmegtakarítást kínáló multifunkciós talajmechanikai vizsgálóberendezést készítő Alternatura Kft., a kommunikációs hálózatokban interferenciamentes közeg biztosítását szolgáló Annist Technologies Kft., a cégek logisztikai rendszerének hatékony szervezését segítő corelog Kft., az egyedi informatikai megoldásokat kínáló Smart Project Consulting vagy épp az elektromos motorok meghajtásához, méréséhez és elemzéséhez megoldásokat fejlesztő Quatic Technologies Kft. Is.

Gratulálunk a vásár díjazottjainak, Smart Project Consulting javára ítélt szakmai díjért, valamint a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft-nek, aki a fenntarthatóság, zöldinnováció szempontjából kiemelt termék, szolgáltatás bemutatója különdíjat kapta.  

A programról és kiállítókról bővebben ITT olvashat. 

Közösség