Hírek

Önvezető járművekhez gyárt fontos rendszereket Magyarországon a Continental

A mesterséges intelligencia (MI)alapú megoldások kulcsfontosságúak az önvezető járművek fejlesztésében - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten, a Continental Hungary által gyártott ötvenmilliomodik fékvezérlő elektronikai egység átadásán.

A tárcavezető az ünnepségen kiemelte: a Continental, a világ egyik vezető technológiai vállalata több meghatározó egységének ad otthont Magyarország.  A kormány és a cég együttműködésének sikertörténetére példaként említette, hogy a társaság budapesti MI Központja a három évvel ezelőtti létrehozása óta már közel 100 fővel működik, továbbá a cég elnyerte az Ipar 4.0 Mintagyár díjat is.

Kitért arra, hogy  kutatás-fejlesztési bértámogatási programmal nőtt a kutatásban dolgozók száma. A Continental cégcsoport is részesült ilyen támogatásban, közel kétmilliárd forint támogatást kapott.

Keszte Róbert, a budapesti Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy  a cégcsoport Magyarországon továbbra is töretlenül fejlődik. - Az 50 milliomodik ER100 fékvezérlő elektronikai egység legyártásával együtt az állandóságot, a hosszú távú tervezhetőséget, és az értékteremtést is ünnepelhetik. Ezzel elismerik a munkatársaik világszínvonalú munkáját - mondta.

A cég a mostani telephelyen 1994 óta van jelen, ahol 2001 óta gyártanak fékvezérlő rendszereket. Ez idő alatt 100 millió terméket gyártottak, aminek a fele a fékvezérlő. Az elmúlt 30 évben a járműipar vált a magyar gazdaság húzóágazatává, a budapesti gyárban már a jövő gyárában dolgoznak - emelte ki a cégvezető. - A telephelyen az önvezető és elektromos járművekhez gyártanak kulcsfontosságú rendszereket. A jövő gyárához a jövő termékeire is szükség van, már gyártják az újgenerációs elektronikus vezérlőket is - mondta.

Forrás: autoszektor.hu

Közösség