Hírek

Működnek az álláskeresők és fiatalok által alapított új vállalkozások Vas megyében a Forrás projektben

Az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben vállalkozói képzések és tanácsadások segítségével 958 új vállalkozást hoztak létre régiónkban. Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa és konzorciumpartnerei jelenleg mentorálással támogatja a megalapított vállalkozásokat első évben kitűzött céljaik elérésében. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül 632,79 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően valósul meg 2022.11.29-ig.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, mint konzorciumvezető és a projekt megvalósításban résztvevő konzorciumi partnerei, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektjének célja a Nyugat-Dunántúl régió területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. Ennek érdekében a program segítséget nyújtott a programba vontak üzleti tervének kialakításához ismeret és készségfejlesztéssel. A tanúsítványt szerzett álláskeresők vállalkozásuk elindításához 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhettek a Magyar Államkincstártól üzleti terveiknek megfelelően. Az első évben a vállalkozásokat mentorok segítik az üzleti terv megvalósításában.

A projektnek köszönhetően Vas megyében:

  • 2020 folyamán 197 főt vontunk be vállalkozásismereteket nyújtó képzésbe, melyet 193 fő sikeresen elvégzett,
  • 2020 második felében és 2021. januárjában 189 vállalkozás került Vas megyében megalapításra, melyek számára 12 hónapig díjmentes mentorszolgáltatások érhetőek el,
  • eddig több, mint 180 vállalkozás kapott vissza nem térítendő támogatást a Magyar Államkincstártól üzleti terve megvalósításához.

 

A projektről bővebb információ a www.3000000.hu oldalon olvasható.

 

További információ kérhető:

 

Bányai Péter – projektvezető

+36-96/512-531

Közösség