Hírek

Megújuló energiaforrások hasznosítása a fenntartható közlekedésért

A CENTRAL EUROPE programban 2013. szeptember 30-án zárult a REZIPE (Renewable Energies for Zero Emission Transport – www.rezipe.eu) projekt, melynek fő célja a megújuló energiaforrásokra épülő káros anyag kibocsátás mentes közlekedés népszerűsítése volt.

Ezt többek között regionális rendezvények szervezésével, megvalósíthatósági tanulmány készítésével és egy egyedülálló mobil napelemes töltőállomás megvalósításával érték el. Az eredményeket bemutató kisfilm elérhető több videó megosztó oldalon is


 

A projektben résztvevő magyar partner - a Pannon Novum Nonprofit Kft. a projekt zárását követően is folytatja tájékoztató, népszerűsítő, projekt generáló tevékenységét a projekt végrehajtása során életre hívott „Zéró Emissziós Platform”  keretében. A platform azokat az önkormányzatokat, oktatási- és kutatóintézeteket, cégeket, médiaképviselőket és magánszemélyeket várja tagjai közé, akik szívesen tennének – saját lehetőségeikhez mérten - a káros anyag kibocsátás mentes közlekedés megvalósításáért a nyugat-dunántúli régióban és tágabb hazánkban. A tagoknak segítséget nyújt a Pannon Novum a projekt generálásában, forráskeresésben és a végrehajtásban egyaránt. Mindezt nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is!

Amennyiben önt is érdekli a Zéró Emissziós Platform tevékenysége és tevékenyen részt venne a célok elérésében kérjük tiszteljen meg bennünket a következő összejövetelünkön való részvételével, amely 2013. október 30-án (szerdán), 15 órai kezdettel, szokás szerint Győrben a MOBILIS interaktív kiállítási központban lesz. A részvétel ingyenes!


 


 


 

 REZIPE projekt a Central Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

További információ:

Zéró Emissziós Platformról

A projektről magyarul

A projektről angolul

Közösség