Hírek

Még pályázhatnak az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra

November végéig lehet pályázni az Év Széchenyi Vállalkozási Díjra. Innováció, felelős üzleti vállalkozás, termelékenység, mobilitás, legsikeresebb fiatal vállalkozó, vidékfejlesztés kategóriákban lehet pályázni, de több kategóriában hirdetnek fődíjat és különdíjat is.

A rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány 2015-ben alapította azzal a céllal, hogy elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak. A díj olyan hazai gazdasági szereplőket szólít meg, amelyek teljesen vagy többségi magyar tulajdonban vannak. A korábbi években díjat nyert többek közt a Béres Zrt., a Market Zrt., a Márka Üdítőgyártó Kft., a Barta Autó Kft., de több olyan innovatív kis- és középvállalkozás is elismerő okvelében részesült, mint a Munch Europe Kft. vagy a Cápák közt című tévéműsorból azóta ismertté vált Chilyard Kft.

Éves árbevétel alapján több kategóriában lehet indulni. Pályázhatnak az igazán nagy, 500 millió forint feletti árbevétellel rendelkező cégek, a közepes, 50-500 millió forint közötti eredeménnyel rendelkező vállalkozások, de lehetőség van az 50 millió forint árbevétel alatti cégeknek is a megmérettetésre, sőt, akár egyéni vállalkozások is nevezhetnek a legsikeresebb fiatal vállalkozó kategóriában.

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2022 Díj fővédnöke továbbra is Nagy István agrárminiszter, folytatva a 2021-ben, az Agrárminisztérium és az Alapítvány között létrejött stratégiai együttműködést.

Az Alapítvány munkájának célja kettős: hagyományőrzés és egy új reformkor sikereinek előmozdítása. Fontos számunkra, hogy ápoljuk azt az értékekben gazdag, és hatásában jelentős szellemi örökséget, amelyet az előttünk járó Széchenyiek ránk hagytak. Olyan értékeket képviselünk, amelyek például a 200 évvel ezelőtt megjelent Hitel című könyvben jelentek meg, de most, 2022-ben is ugyanúgy érvényesek. „...sokan csak mindég más kárán akarnak gyarapodni, vagy ott, ahol lehetetlen, s nem oly módokhoz nyúlni, melyek által mind a két rész nyertes lehetne – mondta Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke.

A díjakat december 20-án a Magyar Nemzeti Múzeumban adják át.

Forrás: uzletem.hu

Közösség