Hírek

Még lehet pályázni a Közlekedési Innovációs Díjra

2020. június 15-én éjfélig lehet pályázni a közlekedési szakma csúcselismerésének számító Közlekedési Innovációs Díjra. Az alapítók – a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) – célkitűzése szerint a nettó egymillió forintos pénzjutalommal járó díj küldetése a közlekedési ágazat fejlesztésével kapcsolatos előremutató ötletek, innovatív kezdeményezések, tudományos elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma utánpótlás-nevelésének, megbecsültségének támogatása.

A Közlekedési Innovációs Díj évenként egyszer adható, pénzjutalommal járó, magas presztízsű elismerés, melyet a hazai közlekedési ágazatban kimagasló eredményt elért, 40 év alatti fiatalok kaphatnak meg. A díj a maga eszközeivel el szeretné érni, hogy a közlekedési innovációk minél szélesebb körben és növekvő arányban legyenek képesek hozzájárulni a társadalmi jóléthez, a gazdaság bővüléséhez, összességében pedig Magyarország versenyképességének növekedéséhez. A majdani nyertes egyéb előnyök mellett nettó 1 millió forintos pénzjutalomban részesül.

A méltatott és elismert teljesítmény lehet a közlekedés területén létrehozott találmány, szabadalom, innovatív K+F projekt, technológiai fejlesztés vagy tudományos eredmény. A bírálatnál az innovatív jelleg, a megvalósítás mértéke, a hasznosság és a tudományos hatás szempontjai egyaránt fontos szerepet játszanak.

A díjért indulni az állami, az akadémiai és a magánszférából, egyénileg és csoportosan egyaránt lehet. Az elismerés odaítéléséről egy nyolctagú, szakértőkből álló, független bizottság dönt. A pályázatok benyújtásának határideje 2020. június 15. A további részleteket tartalmazó pályázati felhívás a nemzetiutdij.hu és a ktenet.hu honlapon olvasható.

A Közlekedési Innovációs Díjat 2019-ben Dr. Tettamanti Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adjunktusa nyerte el, aki környezettudatos, gyorsan telepíthető és olcsón üzemeltethető jelzőlámparendszerrel pályázott sikerrel az elismerésre.

Forrás: autoszektor.hu

Közösség