Hírek

Magyarországon épít innovációs központot egy amerikai cég, 11 milliárd forintos beruházás lesz

Új globális termék innovációs központot hoz létre Budapesten a vállalatirányítást támogató rendszereket szállító Diligent Corporation. A Diligent a tervek szerint, több mint 300 új üzleti- és technológiai képzettséget igénylő munkahelyet teremt Magyarországon: termékmenedzsereknek, szoftverfejlesztőknek, minőségbiztásítással, kiberbiztonsággal, infrastruktúra üzemeltetéssel és gyártási folyamatokkal foglalkozó szakembereknek, kutatóknak kínálnak majd munkát. A Diligent beruházását a magyar kormány is támogatja a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökségen keresztül.

A New York-i székhelyű Diligent olyan intelligens vállalatirányítási eszközöket ad a vállalatvezetők kezébe, amelyekkel a vezetők valós idejű információkat kaphatnak vállalataik működéséről, mindezt egy biztonságos felhőmegoldás segítségével, amelyet szolgáltatás alapú konstrukcióban (SaaS – software as a service) vehetnek igénybe a vállalatok. A Diligent felhőalapú alkalmazásokat kínál az igazgatósági és felügyelő bizottsági feladatok hatékonyabb végrehajtásához, támogatja a közös munkavégzést és a bizalmas információk megosztását a vezetők között.

EZ EGY 11,3 MILLIÁRD FORINTOS BERUHÁZÁS, AMELY BERUHÁZÁSHOZ MAGYARORSZÁG KORMÁNYA 2,8 MILLIÁRD FORINTNYI TÁMOGATÁST BIZTOSÍT.

A Diligent 300 felsőfokú végzettséggel rendelkező magyar munkavállalót fog felvenni, akik szoftverfejlesztéssel, vállalatirányítási programok fejlesztésével, számítógépes szolgáltatással és informatikai támogatással foglalkoznak majd. Ez egy komoly lépés Magyarország gazdaságának dimenzióváltása szempontjából abba az irányba, hogy a Magyarországra érkező beruházások egyre nagyobb mértékben alapuljanak a kutatásfejlesztésre és a magas hozzáadott értékre – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Diligent választása azért esett épp Magyarországra, mert élenjár a gazdaság digitális átalakításában és Budapest munkaerőkínálata kiemelkedő, sok multinacionális cég számára nyújt lehetőséget. A Diligent eltökélt szándéka egy világszínvonalú fejlesztő központ megalapítása Budapesten, amely a világ legsikeresebb vállalatainak szállít majd megoldásokat.

Forrás: portfolio.hu

Fotó: pixabay.com

Közösség