Hírek

Lebonyolításra került az első tematikus workshop a GreenReg projekt keretében

Az energiahatékonyság és a tudatos energiafogyasztás volt a témája a GreenReg projekt első online workshopjának, melyen mintegy 15 szervezet közel 30 képviselője vett részt.

A workshop első előadója Dr. Németh Kornál a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának egyetemi docense volt, aki bemutatta az alternatív energiaforrásokat, illetve azok megjelenésének módját és mértékét a hazai energiaszektorban. Az egyes energianyerési módokat olyan példákkal szemléltette, mint a 2,5 hektáron épített sellyei naperőmű, amelyet Magyarországon a legnagyobb naperőműként tartanak számon vagy a Rábán megépítésre került Kenyeri vízerőmű amely 3500-4000 család éves villamos energia igényét fedezi. A rendkívül érdekes és informatív előadást követően Iványi István az e.missio Kft. ügyvezető igazgatója beszélt az energiahatékonyságról, az energiamegtakarítási módokról, egyes jogszabályi kérdéseket is érintve. Emellett kiemelte a szemléletformálás valamint az egyéni cselekvés fontosságát az európai és hazai környezetvédelmi célok elérése érdekében. A harmadik előadó Heves Gábor a projekt szakértője volt, aki az energiatudatos életmódról, a háztartások energiafelhasználásáról, az energiaspórolás mindennapi lehetőségeiről beszélt.

A workshop második részében a résztvevőknek "kerekasztal beszélgetés" keretében lehetőségük nyílt kérdéseiket feltenni, illetve a projekt keretében megvalósításra kerülő mini vagy nagyobb volumenű projektjük megismertetésére. 

A GreenReg projekt keretében további 3 tematikus workshop megrendezésére kerül sor 2021-ben, melynek a témái a zöld mobilitás, a zöld iroda, valamint a tudatos fogyasztás lesz.

 

 

 

 

 

 

 

Közösség