Hírek

Körkörös Gazdaság díj felhívás az EIT Körforgásos Gazdaság Közösség részéről!

Innovatív szolgáltatással, technológiával vagy termékkel rendelkező startupok és kkv-k jelentkezését várják a körkörös gazdaság mentén.

 Az EIT körforgásos gazdaság közösség (EIT Circular Economy Community) célja, hogy azonosítsa és díjazza a körforgásos gazdasággal kapcsolatos jelentős új megoldásokkal rendelkező startupokatés kkv-kat . A verseny során a pályázól ötletét szakértői zsűri díjazza, jelentős pénzügyi díjat termékének, szolgáltatásának vagy technológiájának fellendítésére, és legyen része az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) élénk körforgásos gazdaság hálózatának.  

1. témakör: Új körkörös üzleti modellek két konkrét területen:   A termékektől a szolgáltatásokig: Ez a modell a bevett „vásárold és tulajdonold” megközelítés alternatívája, és magában foglalja a kölcsönadást, bérletést vagy használatért történő fizetési megállapodásokat. Lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy a szolgáltatást vagy a vágyott eredményt vásárolja meg, ahelyett, hogy magát a terméket vásárolná meg. Megosztásos gazdaság: A megosztásos gazdaságot meghatározó elsődleges jellemző az együttműködés. Lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kihasználják a termékekben rejlő kihasználatlan lehetőségeket azáltal, hogy csökkentik az üresjárati idejüket, és növelik az árukhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférést.  

2. témakör: Körforgásos gazdaság értékelési módszerek: új módszertani megközelítések a körforgásos gazdaság megfigyelésére és/vagy számszerűsítésére általános perspektívából vagy meghatározott ágazatokban, mint például a kritikus nyersanyagok, épületek és élelmiszerek.  

3. témakör: Hulladékvalorizáció, beleértve a logisztikát: új ötletek és megközelítések a hulladék valorizálására bizonyos ágazatokban, mint például a kritikus nyersanyagok, épületek és élelmiszerek, beleértve a logisztikát javító digitális megoldásokat is.  

4. témakör: Digitális termékútlevelek: új ötletek és fejlesztések a Digital Products Passport területén, mint hatékony eszközök az anyagok nyomon követhetőségének javítására, a fenntartható termékek létrehozásának támogatása érdekében.  

A pályázaton részt vehet minden olyan jogi személy vagy jogi személyek csoportja, amelyek székhelye valamely EU-tagállamban vagy a Horizont Europe programhoz társult országban van. Korlátozások vonatkozhatnak azokra a partnerekre és entitásokra, amelyek már részesültek finanszírozásban a részt vevő EIT tudás- és innovációs közösségektől (KIC), például az EIT RawMaterials, az EIT Climate-KIC, az EIT Food, az EIT Urban Mobility és az EIT Manufacturing).   A díj összege Pénzügyi jutalom: - 15 000 euró az 1., 2., 3. és 4. témakör első helyezettje esetén - Ezen túlmenően a nyertesek pályázhatnak üzleti támogatásre és aakcelerációs szolgáltatásokra.   Az üzleti ötletek beküldésének határideje: 2022.08.31. 23:59 CET   

EIT Circular Economy Community launches the Circular Economy Prize - EIT…

https://eitrawmaterials.eu

Közösség