Hírek

KKV START pályázat MEGHOSSZABBÍTVA!!!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázati felhívásának célja a KKV-k innovációs tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával.

Előzetes feltétel szakmai vélemény iránti kérelem benyújtása, melynek új határideje 2020. július 20.!

A támogatás aránya 60% vissza nem térítendő, melynek mértéke minimum 10 millió, maximum 20 millió Ft lehet. A pályázaton azon mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt, akik rendelkeznek 2 teljes lezárt üzleti évvel, minimum 2 főt foglalkoztatnak, valamint az elmúlt években nem részesültek kutatásfejlesztési és innovációs támogatásból. A projekt keretében elszámolható költségek közé tartoznak a projektkoordináció, szakmai megvalósításban közreműködő munkatársak költségei, szakmai tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások költségei, K+F szolgáltatás, az anyagköltség, piacra jutás költségei, valamint új immateriális javak és eszközök beszerzése.

A vállalkozások az önállóan megvalósított, a támogatás megtérülését valószínűsítő alábbi célokból választható innovációs projektjeikre kaphatnak támogatást:

  1. humán erőforrás bevonásával a vállalkozásban innovációs folyamat(ok) elindulása megtörténik vagy
  2. humán erőforrás bevonásával adaptív innovációs tevékenység történik, vagy
  3. humán erőforrás bevonásával, legalább a vállalkozás szintjén újdonságnak tekinthető és üzletileg hasznosítható prototípus, termék, technológia vagy szolgáltatás kifejlesztése történik.

Kötelezettségek:

  • Kutató-fejlesztő/ technikus segédszemélyzet megtartása, VAGY új kutató-fejlesztő/ technikus segédszemélyzet bevonása a vállalkozásba
  • Megvalósítási idő: 1 – 2 év
  • 1 év fenntartás CSAK immateriális javak vagy eszközbeszerzés esetén
  • megvalósítási helyszín az ország egész területén

Teljes pályázati felhívás megtekinthető az NKFIH honlapján.

Keressen minket bizalommal a pannonnovum@pannonnovum.hu címen vagy töltse ki a kapcsolatfelvételi adatlapot https://www.pannonnovum.hu/oldalak/kapcsolat és igényeljen ingyenes fejlesztési tanácsadást!

 

KKV START Innováció

Közösség