Hírek

InnoBridge - Sikeres projekt sikeres zárórendezvénnyel

„Összejönni jó kezdés, együtt maradni haladás, együtt is dolgozni siker.”

Henry Ford szavaival kezdődött az InnoBridge projekt záró rendezvénye szeptember 30-án a Szófia Fejlesztési Társulás fő szervezésében, megragadva a projekt interregionális megközelítésének lényegét. A projekt és a rendezvény társpartnere 8 másik szervezet mellett a Pannon Novum Nonprofit Kft. volt, központi témája pedig a kkv-k és az innováció közszférabeli támogatása. A hibrid esemény mintegy 100 résztvevőt – főként online, de fizikailag is Szófiában – hozott össze, köztük 14 ország 29 városából érkező tudományos, kutatási és technológiai intézetek, a regionális és helyi hatóságok, az irányító hatáságok, szakértők és az üzleti szervezetek kulcsfontosságú szereplőit.   

„A vállalati szektor és az innovatív ipari megoldások döntő fontosságú szerepet töltenek be a gazdaság gyors fellendülésében COVID-19 világjárványt követően. Fontos annak biztosítása is, hogy a következő többéves pénzügyi keret hozzáférést és megfelelő forrást biztosítson az innovációkhoz - különösen a kkv-k támogatása, a további beruházások és a fejlesztés terén - megfelelő forrásokhoz és elegendő forráshoz” – mondta köszöntő beszédében Yordanka Fandakova, Szófia város polgármestere.

A dinamikus és vezető élvonalbeli előadók kiemelkedő csoportja felajánlotta meglátásaikat és tapasztalataikat a regionális politika fejlesztése terén az innovációk előmozdítása és a K + F eredmények elérhetővé tétele érdekében a kkv-k számára. Míg ez a szakpolitikai terület releváns volt, amikor az InnoBridge projektet 2016-ban indították, még inkább számít, hogy a COVID-19 válság súlyosan érintette gazdaságunkat és társadalmunkat. A felkért előadók és szakértők olyan fontos tendenciákat határoztak meg, mint például a támogatási intézkedések rugalmas átalakítása, az innovációs ökoszisztémák magjának tudásközpontjai, a szakmai döntések szakmai költségek nélküli lehetővé tétele. Az esemény résztvevői megosztottak egy példát az innovatív megtámadhatatlan megoldásokról. Az esemény résztvevői ezekhez kapcsolódó jó példákat, kivitelezhető innovatív megoldásokat osztottak meg egymással.  

A rendezvény keretében olyan témák kerültek megvitatásra, mint az innovációhoz vezető akadályok és kihívások az európai régiókban; átvehető jó gyakorlatok; a vállalkozói ökoszisztéma hiányzó elemeinek megtöltése; a meglévő készségek mobilizálása a régióban, valamint a jövőre vonatkozó készségek fejlesztése; szakpolitikai ajánlások a jövőre vonatkozóan.

Az esemény előadásai megtekinthetők: https://innobridge-project.eu/

Közösség