Hírek

Idén zárul a PROSESC projekt – visszatekintés

2012 decemberében lezárul a PROSESC projekt, amely a fenntartható közúti közlekedés kérdéseivel foglalkozik. Az elmúlt 3 évben megismertünk több európai jó gyakorlatot ezen a téren, amelynek egy részét alkalmasnak és kisebb módosításokkal szükségesnek érzünk adaptálni a régió számára. Ezért novemberben egy gyakorlatias tanulmányt készül a régió városai és kiemelt turisztikai desztinációi számára, mellyel biztosítjuk, hogy a projekt tapasztalatai tovább éljenek és lehetőség szerint hasznosuljanak a régiónkban.

 

A projektpartnereink révén több olyan jó gyakorlatot láttunk és ismertünk meg, amely a fenntartható közúti közlekedés és a kapcsolódó autóipari szolgáltatások pozitív hatásait eredményezi, amennyiben sikerül azokat adaptálni a Nyugat-dunántúli régióban is. Ez egyrészt üzleti modelleket, másrészt járműipari szolgáltatásokat jelent. Angolul már most is rendelkezésre áll a jó gyakorlatokat tartalmazó tanulmány, ezt kiegészítve és a regionális viszonyokra adaptálva szeretnénk egy magyar és angol nyelvű adaptációt készíteni, amelyet elsősorban a nagyobb városok, kiemelt turisztikai célpontok hasznosíthatnak majd, de a zöld közlekedés hívei is haszonnal forgathatják.

A projekt (www.prosesc.org) stuttgarti zárókonferenciája egy jó alkalom volt visszatekinteni a projekt eddigi eseményeire, így a Prosesc 8. hírlevele ezt tartalmazza angol nyelven. A hírlevél innen tölthető le.

A PROSESC (PROducer Services for European Sustainability and Competitiveness) program  az Európai Unió Interregionális Együttműködési Operatív Program (Interreg IV/C) keretében az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásában valósul meg. 

 

A projekt nyolcadik angol nyelvű hírlevele elérhető ide kattintva.

Közösség