Hírek

Greenreg projekt a fenntartható fejlődésért

Lassan félidőhöz érkezik a szlovén-magyar együttműködés keretében megvalósuló projekt, melynek támogatásával 15 regionális szervezet hatékony lépéseket tesz a fenntartható fejlődés irányába.

A projekt elsődleges célja a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tudás bővítése olyan regionális intézményeknél, amelyek maguk is hatással vannak további együttműkődó szervezetekre.  "Zöld nagykövetek" kijelölésével és a projekt általi egyéni és csoportos képzésükkel, valamint egy személyes projekt megvalósítása által növekszik az intézmények tudatossága a környezetvédelem és az ezzel kapcsolatos felelős magatartás tekintetében.

Milyen projektekre lehet számítani az intézményeknél?

Népszerű a zöld iroda kialakításának témaköre, amely többek között magába foglalja az energiafelhasználás csökkentését, a szelektív hulladékgyűjtést, a környezetkímélő és újrahasznosított irodaszerek és papírok használatát. Bár a jelenlegi vírusos időszakban kevés személyes rendezvény megtartására van mód, reményeink szerint a helyzet változásával ismét napirendre kerül a környezetbarát rendezvények szervezésének kérdése is. Érdekes témakör a zöld mobilitás, a zöld beszerzés kérdése és a tudatos fogyasztás szemléletének erősítése is.

A projekt előrehaladásáról és egyéb a témához illő érdekességekről rendszeresen megjelenő hírlevelünkben olvashat, melyre itt iratkozhat fel: 

Greenreg hírlevél feliratkozás

Továbbá figyelje a projekt honlapját és facebook oldalát, melyeket itt talál:

GreenCloud honlap

Greenreg Facebook oldal

 

Közösség