Hírek

Elindult a GINAPP, a Pénzügyminisztérium első mobilappja

Elindult a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazása, a GINAPP, amellyel a vállalkozások gyorsan és egyszerűen értesülhetnek az aktuális pályázatokról - jelentette be a pénzügyminiszter csütörtökön a Facebookra feltöltött videójában.

Varga Mihály hozzátette, az alkalmazás segítségével a vállalkozások minden GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) kiírásról részletesen informálódhatnak, a pályázatok megjelenéséről azonnali értesítést kaphatnak, de akár kérdéseiket is feltehetik az ügyfélszolgálatnak. A vállalkozásoknak attól sem kell tartaniuk, hogy lemaradnak egy pályázatról, mert az applikáció figyelmezteti őket.

Közölte, a gazdaságvédelmi intézkedések a következő hónapokban is folytatódnak, így folyamatosan jelennek meg új pályázati felhívások is, ezért Varga Mihály szerint érdemes letölteni a GINAPP-ot.

Múlt heti elemzésünkben arra mutattunk rá, hogy bár a 2014-2020-as uniós ciklusnak naptár szerint már a végén járunk, de a pénzosztásban még távolról sem. A forint gyengülése miatt (350-es szintre emelték az elszámolási technikai árfolyamot) ugyanis még jelentős, összességében mintegy 1500 milliárd forintnyi fejlesztési forrás áll rendelkezésre, amelyet a következő hónapokban kell kiosztani ahhoz, hogy a ciklus végéig, 2023-ig fel lehessen itthon használni a különböző projektekre. Ennek a gyors pénzosztásnak a hasznos információs eszköze lesz a vállalkozások számára a fent jelzett GINAPP.

Az elemzésben rámutattunk, hogy év végéig a kormány a GINOP-ban legfeljebb 2690 milliárd forintos kötelezettségvállalási szintet engedélyezett, noha szeptember elején még „csak” 2670 milliárd forintnál járt a ténylegesen vállalt kötelezettségek volumene (a kifizetések 1910 milliárdnál), így

ÉV VÉGÉIG MÉG LEGALÁBB 200 MILLIÁRD FORINTNYI PÁLYÁZATI NYERTEST KELL KIHIRDETNIE A KORMÁNYNAKA GINOPBAN, HOGY TELJESÍTSE EZT A MAXIMÁLIS CÉLT.

Ehhez pedig a fenti miniszteri jelzés alapján még új kiírások is várhatók.

Forrás: portfolio.hu

 

Közösség