Hírek

Dübörög az innováció a gyáriparban

A járványból való kilábalás részeként az egekbe szökött a kereslet számos termék iránt. A gyártók ezt az igényt nem, vagy csak nehezen tudják kielégíteni, de több munkaerőt nem tudnak alkalmazni – itt jön képbe az innováció és a technológiai fejlesztés, mint megoldás.

Az Amerikai Gyártástechnológiai Szövetség (AMT) által közzétett adatok szerint a gyártástechnológiai megrendelések 9 százalékkal nőttek 2021 májusától júniusig, ami 42 százalékkal több megrendelést jelent, mint tavaly júniusban.

Pénzbe átszámítva ez azt jelenti, hogy az amerikai vállalatok 2,5 milliárd dollárt költöttek gyártástechnológiai berendezésekre 2021 első felében, ami 49 százalékkal több a 2020-as értéknél.

A kilábalás hatása

Douglas K. Woods, az AMT elnöke úgy véli, hogy a növekedés hátterében a koronavírus-járványból való kilábalás áll. Sőt, az a helyzet, hogy a vállalatok és az emberek is többet költenek, mint a járvány előtt, tehát nemcsak visszaállt az akkori állapot.

Woods kiemelte, hogy főleg a hardvergyártók termelése ugrott meg. A rugók, csavarok, anyacsavarok és hasonló eszközök gyártói jelentősen növelték a megrendeléseiket 2021 júniusában - mondta.

Nem túl meglepő módon az orvosi berendezések iránti kereslet is nőtt, így ezen eszközök gyártása is megugrott az elmúlt időszakban. Ez nem csak közvetlenül a koronavírus hatása, hanem közvetett módon is: a különböző műtétekre nagyon hosszú a várólista az Egyesült Államokban is, így a protézisek iránt megnőtt a kereslet – írja az Industry Week.

Forrás: autopro.hu

Közösség