Hírek

DigiUp 4.0 Stakeholder megbeszélés

A DigiUp4.0 című projekt keretében, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal és a Pannon Novum Nonprofit Kft. közös szervezésében online stakeholder találkozó került megrendezésre 2021. március 30-án.

A rendezvényen résztvevő 26 fő megismerhette a projekt általános célkitűzéseit és tevékenységeit, illetve az Ipar 4.0 területén aktív vállalatok tanulókkal és pályakezdő fiatalokkal szemben támasztott digitális kompetencia igényeit.

A felmérés 10 Vas megyei vállalkozás körében történt, mely során a bevont vezetők szakmai tapasztalatait gyűjtöttük össze az Ipar 4.0, a digitalizálás jelentősége és az új munkatársak felé támasztott legfontosabb szakmai követelmények vonatkozásában. A kutatás az elektronika, a robotika, a 3D nyomtatás, a CNC technológia és kreatív fémipar területére összpontosít, melyek hiányszakmáknak számítanak.

A fiatalok számára pályaorientációs tanácsadással és tréningekkel kívánjuk közelebb hozni a szektort és ezzel párhuzamosan fejleszteni digitális kompetenciáikat, ezáltal csökkentve az Ipar 4.0 területén jelentkező szakemberhiányt.

A projekt az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 kerül megvalósításra.

Közösség