Hírek

Digitális eszközök az ipari szimbiózus megvalósításáért

"Digitális eszközök és útvonalak" címmel az SVRK - Szlovén Kormány Fejlesztési és Európai Kohéziós Politikai Hivatala 2022. március 2-án tartott workshopot az ipari szimbiózis legjobb ajánlásainak és bevált gyakorlatainak megismerése érdekében.

Az Interreg Europe SYMBI projekt keretében megszervezett online workshophoz 22 résztvevő csatlakozott, köztük 9 projektpartner 7 országból. A partnerek 15, a körforgásos és ipari szimbiózis digitalizálásával kapcsolatos jó gyakorlatot hoztak el saját régiójukból szakértői értékelésre. Ezek a jó példák olyan újszerű ipari szimbiózus-kihívásokkal foglalkoznak, mint a digitális információcsere-platformok, a mesterséges intelligencia és a nagy adatmennyiségű alkalmazások, és az egyes régiókban átadandó konkrét intézkedésekkel zárultak.

A találkozó célja az volt, hogy a projektpartnerek bemutassák az összegyűjtött esetek tartalmát és főbb jellemzőit, valamint hogy az értékelési kritériumok alapján kiválasszák az 5 legjobb gyakorlatot. A szakértői értékelés során a következő 5 kritériumot alkalmazták:

1) Funkcionalitás

2) Használhatóság

3) Hozzáadott érték

4) Fenntarthatóság

5) Átvihetőség

Az eredményeket az SVRK tovább finomítja és részletesen elemzi, és a workshop eredményeit összefoglaló, szakértői értékeléssel ellátott jelentés áll majd rendelkezésre.

További információ: https://www.interregeurope.eu/symbi/

Közösség