Hírek

Dell: az emberi inspiráció és a technológiai innováció találkozása

Bár sok vállalkozás figyelemre méltó erőfeszítéseket tett és lenyűgöző digitális átalakuláson ment át az utóbbi három évben, a fejlődés néha túlságosan technokratikus: csak korlátozottan számol az emberi aspektussal. A Dell Technologies viszont az emberi inspiráció és a technológiai innováció találkozásában hisz – ezt a hónap végén, a vállalat nemzetközi rendezvénysorozatának hazai állomásán demonstrálja is.

Rakoncza Zsolt, a Dell Technologies Magyarország vezérigazgatója a Forbesnak elmondta: cégük Áttörés címmel készült kutatása világosan feltárta, hogy a digitális átalakulás – annak vitathatatlan előnyei ellenére – sok dolgozóból (41 százalék) a kiégés jeleit váltotta ki. Mindeközben csaknem az összes cégvezetőnek (85 százalék) meggyőződése, hogy a vállalat legfontosabb erőtartaléka az ember.

A humán paradoxon

A több mint 40 nemzetközi helyszínen, 10,5 ezer válaszadó körében végzett felmérés rávilágít: tízből hét személy szerint nincs olyan probléma, amire a technológia ne tudna válaszolni – legfeljebb ki kell várni, amíg megteszi. A résztvevők 48 százaléka ennek ellenére a szokások rabja, és akaratlanul is visszafogja a cégét: a többség (64 százalék) úgy véli, a digitális változások kerékkötője az ember. „Ám a hibát nem a dolgozókban, hanem a transzformáció rájuk gyakorolt hatásaiban kell keresni” – magyarázta Rakoncza Zsolt.

„Az utóbbi három évben a munkánkban és a magánéletünkben is új körülményekhez kellett alkalmazkodnunk. A technológia képes volt segítséget nyújtani, viszont nagyon sok új kihívást támasztott – szögezte le a vezérigazgató, részben a távoli munkavégzésre utalva. – A döntéshozók a források megszerzése és az ellátási láncok problémája mellett nehézségekkel néztek szembe a munkavállalók digitális felkészültsége és nyitottsága miatt is”

A vállalat előremutató stratégiáinak alapját négy fő terület határozza meg. Ezek egyike éppen az emberi paradoxonra is hatékony választ adó hibrid munkavégzés eszköztámogatása, míg a másik három a multi-cloud ökoszisztéma, az edge és a biztonság.

„A digitális átalakulás minden iparágban felgyorsult, és a haladással nehéz lépést tartani, hiszen hatással van az összes üzleti funkcióra, a műveletektől a pénzügyekig. Az infrastruktúra fejlesztéséhez új, innovatív technológiák bevezetésére van szükség” – érvelt Rakoncza Zsolt, aki elmondta azt is, hogy a Dell Technologies Forumra kilátogatók megismerhetik a vállalat és partnerei teljes körű, end-to-end informatikai megoldásait, a legújabb XPS sorozatú laptopoktól az innovatív szoftvereken át a biztonsági megoldásokig.

A Dell Technologies Forum

A rendezvényen előkerül a kibervédelem témája is, hiszen a világgazdaság adatalapú működése növeli a vállalatok kitettségét a hackerek felé. Globálisan minden 11. másodpercben történik egy kibertámadás, ami fokozza az adatok felhalmozásának, tárolásának, kezelésének és feldolgozásának kihívásait. A jövőt alakító technológiák közül bemutatják a rendszerteljesítményt mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével optimalizáló Dell Optimizert, vagy az adatbiztonság új szintje felé mutató Intelligent Privacy funkciót, ami a bizalmas információkat abban a pillanatban sötét képernyő mögé rejti, amint a felhasználó félrenéz.

„A konferencián a vállalat szinte teljes termékportfóliója megjelenik, és a látogatók számos programon keresztül ismerhetik meg azokat az aktuális informatikai kihívásokat, amelyek befolyásolják a vállalatok fejlődését. A résztvevők plenáris előadásokon, interaktív szekcióüléseken és személyes tanácsadásokon áshatják bele magukat a technológia világába; legyen szó akár multi-cloud stratégiákról, vagy edge-hez kapcsolódó mesterséges intelligencia-alapú döntésekről” – sorolta Rakoncza Zsolt.

A Dell Technologies Forum 2022. november 24-én lesz Budapesten, a Groupama Arénában. A belépés mindenki számára díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Erről, valamint a program részleteiről és az előadást tartó nemzetközi szaktekintélyekről tudjon meg többet a dell.hu/forum oldalon!

Forrás: forbes.hu

Közösség