Hírek

700 millió forintból terjeszkedik tovább az okospénztárgépet fejlesztő startup

A négy éve alapított céget a Hiventures már két körben is finanszírozta.

2 millió eurós befektetési kört zárt az Okoskassza, tudatta a cég a forbes.hu szerkesztőségével. Az Okoskassza egy Android alapú, all-in-one online pénztárgép, anyacégébe, a PSC CEE Kft. az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Csányi Sándor OTP-vezér közvetett tulajdonában lévő Bonitás Befektetési Alapkezelő szállt be egy közös befektetéssel. (Az all-in-one kifejezés arra utal, hogy az Okoskassza egyszerre pénztárgép, nyomtató és adóügyi ellenőrző egység is.)

A négy éve alapított PSC CEE Kft.-t a Hiventures már két körben is finanszírozta, előbb 230, majd 140 millió forinttal. A mostani körben a Hiventures és a Bonitás is 350-350 millió forintot invesztál a cégbe.

A PSC CEE legfontosabb célja a hazai és a lengyelországi terjeszkedés és a nyílt bankolás, valamint a hardver- és eszközparkjuk fejlesztése, a két alapkezelő befektetését is ezekre használja majd fel.

A Bonitásnak nem ez az egyetlen befektetése mostanában, szintén mai hír, hogy 450 millió forintnyi friss forrást kap a Blue Colibri az OXO Technologies Holdingtól és a Bonitástól.

Forrás: forbes.hu

Közösség