KFI projektek

Cimkék: 

Száznál több vállalkozás 66 milliárd forintos támogatással indít KFI projekteket egyetemekkel, kutatóhelyekkel.A „KFI Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések” című pályázati felhívás keretében 69 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt nyert támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP).

A pályázatok elbírálásáért és a döntéshozatalért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium támogatói döntése alapján a nyertes konzorciumok 66 milliárd forint támogatással 92,9 milliárd forint összköltségű fejlesztéseket hajthatnak végre. A pályázó kkv-k, nagyvállalatok, gazdasági társaságok, költségvetési szervek, illetve felsőoktatási intézmények konzorciumi formában 350 millió forint és 2 milliárd forint közötti támogatást nyertek el a felhívás keretében. A projektek révén, a konzorciumi formában történő megvalósításnak köszönhetően 125 vállalkozás és 99 felsőoktatási intézmény, valamint kutatóhely együttműködése eredményeképpen jöhetnek létre üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények.

A felhíváshoz kapcsolódó korábbi értékelési fordulók keretében eddig 28,2 milliárd forint összeggel 26 konzorcium nyert el támogatást.

A felhívásra az NKFI Hivatal támogató KFI szakpolitikai véleményének birtokában nyújthattak be pályázatot a szervezetek. Az NKFI Hivatalhoz 175 projektjavaslat érkezett, összességében 182 milliárd forint igényelt keretösszeggel, melyből 76 projektjavaslat kapott támogató KFI szakpolitikai véleményt.

A KFI Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések felhívás célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények közötti dinamikus együttműködés ösztönzése, üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények elérése érdekében. A felhívás a gazdasági-társadalmi szempontból stratégiai jelentőségű, több szakterületet együttesen érintő összetett feladatok megoldása céljából megvalósítandó kutatás-fejlesztési és innovációs eredmények létrejöttét támogatja.

2017.07.06.