Vállalkozóknak

Szállj be! A magyar startup világ együttműködésével indul útjára a „Startup Tavasz 2014” rendezvénysorozat

A példás szakmai összefogás keretében megvalósuló eseménysorozat legfőbb célkitűzése elősegíteni Budapest startup központtá válását a közép-európai régióban, egyben szélesíteni az egyre kiteljesedő hazai startup ökoszisztéma szereplőinek együttműködését, régióbeli kapcsolatrendszerét.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Design Terminál NKK, a BudapestHub munkacsoport, valamint számos hazai szakmai szervezet és nemzetközi partner együttműködésével – többek között az MM Klaszter, CESA, ISEEQ, SM2014 – szerveződött a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozata, melynek védnöke Prof. Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára, főszervezője a Nemzeti Innovációs Hivatal. A példás szakmai összefogás eredményeként megvalósuló startup programok legfőbb célkitűzése elősegíteni Budapest startup központtá válását a közép-európai régióban.

A rendezvénysorozat főbb programelemei:

  • 2014. április 02. - Startup Tavasz Közép Európai Startup verseny
  • 2014. április 03. - SM14 Konferencia
  • 2014. május - Startupok szakmai továbbképzése Budapesten
  • 2014. május 30. - Magyar Innovációs TechShow (HITS), Central European Startup Awards startup verseny

Közép-európai Startup Verseny

Első és kiemelkedő programunk a 2014. április 2-án megrendezésre kerülő Közép-európai Startup Verseny, amelyre elsősorban a közép-európai régió országaiból várják a szervezők az induló technológiai vállalkozások projektötleteit, amelyek még ’early stage’, vagyis korai fázisúaknak tekinthetők. Célországok: Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna. Ötfős nemzetközi zsűri bírálja el a beérkező pályázati anyagokat.

A legjobb 10 csapat automatikusan bejut a Central European Startup Awards (CESA) május végén megrendezésre kerülő versenyére, illetve részt vehet egy többnapos budapesti bootcamp-en is, ahol neves nemzetközi szakértőkből álló csapat készíti fel majd őket a CESA verseny döntőjére. Az áprilisban zajló Közép-európai Startup Versenyen a legjobb eredményeket elérő csapatok tudásukat és különösen a két esemény közti időszakban elért fejlődésüket a Central European Startup Awards versenyen mérik össze ismételten. A NIH a legjobban teljesítő startuppert eljuttatja Európa egyik startup központjába.
További részletek: www.startuptavasz.hu

Magyar Innovációs TechShow / CESA

A május végén megrendezésre kerülő Central European Startup Awards versenyre a szervezők elsősorban olyan startupok jelentkezését várják, akiknek projektötleteik már meghaladják az ’early stage’ fázist, és kimagasló technológiai innovációval rendelkeznek. A CESA startup versenyen külön kategóriában figyeli és értékeli a zsűri, hogy az áprilisi versenyen kiválasztott startupok közül melyik fejlődött a legtöbbet április óta, ezt a NIH különdíjjal jutalmazza. A CESA-val integrálva kerül megrendezésre a hatodik Magyar Innovációs TechShow is, melynek célja, hogy évről-évre bemutassa a magyar digitális ipar újdonságait és legizgalmasabb fejlesztéseit a szakma, a startup világ, a befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség számára.

SM2014

A Smartmobil 2014 konferencia, szintén csatlakozva a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozathoz, az előző évekhez hasonlóan színes programmal várja a résztvevőket április 3-án. Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő SM2014 továbbra is a fejlesztői-, banki-, marketing-, telekommunikációs-, entertainment, egészségügyi-, UX-, biztonság-, vállalati marketing-, játék- és smarthome piac aktuális mobiltechnológiai kérdéseit járja körül, összességében közel 100 nemzetközi és hazai előadó részvételével. Idén rekordszámú nemzetközi előadónak ad helyet az esemény, akik New York-tól Tel-Aviv-ig a világ legpezsgőbb startup központjaiban szerzett tapasztalataikat osztják majd meg a hazai szakmával.

További információk:

A startup tavasz 2014 rendezvénysorozat weboldala (www.startuptavasz.hu) folyamatosan frissül további részletekkel, és programelemekkel. Kérjük, kövesse figyelemmel.
Kontakt: Hegedűs Anna Fanni – 06 30 472 7703 / annafanni.hegedus@nih.gov.hu

Forrás: NIH
 
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.