Vállalkozóknak

Ők a magyar innováció moguljai

A listán szereplő 100 innovátor átlagos életkora 34 év, de a legfiatalabb közülük – a lengyel Joanna Jurek – még középiskolás. Magyarország nyolc fővel került be a listába, ezzel a negyedik legtöbb innovátort adó ország a felsorolásban. 

A listán szereplő magyarok:
• Anka Márton, a LogMeIn alapítója
• Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója
• Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője
• Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technikai vezetője
• Halácsy Péter, a Prezi társalapítója
• Léderer Sándor, a K-Monitor vezérigazgatója
• Dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató
• Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezérigazgatója

A New Europe 100-as lista – amelyet a Res Publica együttműködésben a Google-lal és a Visegrádi Alappal, a Financial Times-szal, és többtucatnyi közép- és kelet-európai intézménnyel állította össze – egy kampány részeként készült. Ebben a kampányban az innovációt szeretnék népszerűsíteni Kelet-Közép-Európában, úgy, hogy bemutatják azokat, akik pozitív változások mozgatórugóivá váltak. A New Europe 100-as listán szereplőket olyan emberek és csapatok közül választották ki, akik iparágukban új technológiai megoldásokat alkalmaznak, és akiknek munkássága pozitív hatással van a gazdaságra, a tudományra, a kultúrára, valamint a helyi közösségekre.

A New Europe 100-as listán szereplő személyek és csapatok számos területről érkeztek: üzleti élet (38 százalék), társadalom és politika (30 százalék), média és kultúra (17 százalék), tudomány (15 százalék). Közös bennük, hogy van bátorságuk az innovációhoz, áttörést jelentő ötleteik vannak, ötletek, melyek a társadalom komoly problémáira jelenthetnek megoldást, emellett tevékenyésgük jelentőst hatást gyakorol a helyi viszonyokra úgy, hogy globális szinten is érzékelteti hatását, vagy megvan benne a potenciál, hogy ezt is elérje.

A régió éllovasai Lengyelország 28, Szlovákia 16, Csehország 14 innovátorral. A közép- és kelet-európai régió innovátorainak teljes 100-as listája a www.ne100.org oldalon található, a listát hivatalosan az European Forum for New Ideas (EFNI) konferencián mutatják be a lengyelországi Sopotban. A New Europe 100-as listára bárki jelölhetett embereket. Ehhez elég volt awww.ne100.org oldalon írni egy ajánlást vagy Twitteren a #NE100 hashtaget használni.

Forrás: hvg
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.