Vállalkozóknak

Idén is kaphat 46 milliót, akinek van egy jó ötlete

A Magyar Telekom a Deutsche Telekommal együttműködve az idén is elindítja a nemzetközi Telekom Innovációs Versenyt. Kreatív diákok csapatai, startuppá tehető ötletekkel rendelkező vállalkozók és újonnan alakult informatikai vállalkozások öt kategóriában pályázhatnak: felhő-alapú szolgáltatások, média és kommunikáció a jövőben, a tárgyak internete, kiber biztonság, intelligens energia és „Reality Data”. A legalább két főből álló csapatok a verseny oldalán április 11-ig tölthetik fel pályázataikat.

A verseny fődíja  többek között potenciális befektetés akár 150 ezer euro (kb. 46 millió forint) összegig, részvételi lehetőség a DT nemzetközi startupfejlesztő programjaiban, hardver és szoftver csomagok, továbbá közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom Csoport döntéshozóival.

A magyar pályázatok előszűrését követően a legjobbnak talált ötletek kelnek versenyre egymással a magyarországi döntőben 2014. május 28-án, a Kitchen Budapestben, a Magyar Telekom innovációs és startup inkubációs laborjában. Közülük a legjobb vehet részt a nemzetközi „Champions Pitch” döntőben Krakkóban, 2014. június végén. A döntőbe jutott csapatok egy 4 napos intenzív képzésen vesznek részt, ahol szakértőktől tanulnak vállalkozás fejlesztésről, prezentációs készségekről, befektetői tárgyalási metodikákról, valamint betekintést kapnak a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe. A felkészítő után lesz a nagy döntő, melynek nyertese a fenti díjakon kívül részt vesz a szeptember 6-án Berlinben tartandó,  "Long Night of Startups" rendezvényen, ahova több mint hatezer meghívott vendéget várnak.

A 2013-as Telekom Innovációs Versenyen négy kontinens 45 országából több mint 444 ötletet nyújtottak be. A döntőbe jutott nyolc országot képviselő 12 csapat közül 3 magyar volt,  de a versenyt végül a szlovák Excalibur nyerte mobil eszközökre fejlesztett autentikációs megoldásával. A magyar Cubilog és a német Codeatelier induló vállalkozások szerezték meg a második és harmadik helyet.

Forrás: hvg
 

PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.