Felfüggesztették a legnagyobb új gazdaságfejlesztési pályázatot!

Cimkék:  gazdaságfejlesztés, kkv, NGM, Pályázat

Az igen jelentős pályázati érdeklődés és az emiatt várható keretkimerülés következtében már csak csütörtökön éjjelig lesz nyitva az a kkv-knak szóló kapacitásbővítési pályázat, amely július 9-én nyílt meg 65 milliárd forintos keretösszeggel - derül ki abból a rövid közleményből, amely ma délután jelent meg a kormány hivatalos pályázati oldalán.

Ez egyúttal arra a kérdésre is választ ad, hogy vajon a nagyfokú érdeklődést látva az NGM a keret megemelése, vagy a két évre nyitva tartani tervezett pályázat bezárása mellett dönt-e. A jelek szerint a 7 éves ciklus elején nem szeretne túlzottan nagy volumenben kizárólag vissza nem térítendő EU-s forrásokat kihelyezni a gazdaságba az NGM, mert akkor a későbbi kombinált termékek mögé csak kevés vissza nem térítendő forrás maradna. Ez, illetve a 2-3 évnyi szünet után júliusban megjelent pályázat iránti nagyfokú pályázói érdeklődés lehet tehát a mai döntés háttere.

A közlemény szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága - a beérkezett támogatási kérelmek nagy számára és a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel - a "Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című (GINOP-1.2.1-15 kódszámú) felhívást 2015. szeptember 18-i határnappal felfüggeszti.

Ezzel egy időben módosításra kerül  a Felhívás 4.4. "Kiválasztási kritériumok és a kiválasztási eljárásrend" fejezete is az alábbiak szerint: 
"[...]Az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

  • 2015. augusztus 15.
  • 2015. augusztus 15-ét követően minden hónap 18. napja."

Mindezek alapján az augusztus 15. és szeptember 18. között beérkező támogatási kérelmek kerülnek együttesen elbírálásra.

2015. szeptember 19-én 0 órától - a felfüggesztés esetleges feloldásáig - nem lesznek támogatási kérelemek benyújthatóak - zárul a rövid közlemény.

Ennél a pályázatnál tehát legalább adtak 3 napot a pályázóknak arra, hogy a "csőben lévő", azaz kidolgozás alatt álló pályázatokat még beadják, azaz véglegesítsék az elektronikus pályázói felületen. 

Forrás: portfolio

2015.09.15.