Nyitólap :: Vállalkozóknak

Szeptember 11-ig lehet jelentkezni az idei InnoEnergy PowerUp! versenyre!A tavalyi siker után ismét várják a magyar fejlesztéseket Európa legnagyobb, fenntartható energiaipari startupoknak szóló versenyén.

PowerUP! verseny start-upoknak

Szeptember 11-ig lehet jelentkezni az idei InnoEnergy PowerUp! versenyre!A tavalyi siker után ismét várják a magyar fejlesztéseket Európa legnagyobb, fenntartható energiaipari startupoknak szóló versenyén.

2017.07.20. ...bővebben >

KFI projektek

Száznál több vállalkozás 66 milliárd forintos támogatással indít KFI projekteket egyetemekkel, kutatóhelyekkel.A „KFI Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések” című pályázati felhívás keretében 69 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt nyert támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP).

2017.07.06. ...bővebben >

Milliárdos támogatás a hazai startupoknak

Feltörekvő hazai startupok számára biztosít anyagi támogatást és szakmai segítséget egy új inkubátor program. A korábbi sikeres projektjeiről ismert üzleti angyal, a Baconsult Kft. két év alatt akár egymilliárd forintot meghaladó támogatást és szolgáltatást nyújt tíz induló startupnak. A kedvezményezettek az NKFI Alapból elnyert állami támogatás mellett magántőke-befektetéshez, üzletviteli segítséghez és az inkubátorcég kapcsolati tőkéjéhez is hozzájutnak. A program augusztusban indul.

2017.07.05. ...bővebben >

Tőkeinjekció

Fórumot rendeztek vállalkozóknak a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási karán. A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány egy új, határon átnyúló uniós pályázati lehetőséget ismertetett.

2017.06.22. ...bővebben >

“B LIGHT” tájékoztató és regisztrációs nap

Szeretnénk felhívni a figyelmüket a B-Light elnevezésű horvát-magyar KKV projektre, mely olyan vállalkozásfejlesztési konstrukcióra épül, melynek célja egy határon átnyúló új, hozzáadott értéket jelentő, közös technológia, termék, vagy szolgáltatás kialakítása a vállalkozások között. Ehhez jelentős szakmai és anyagi támogatás igényelhető. A Támogatási intenzitás 75%-os.

2017.06.15. ...bővebben >

Lehet jobb a hitel, mint a pályázati pénz?

Kelendő az uniós hitelgarancia, egyszerűbb a bankoknak, olcsóbb a vállalkozásoknak. A népszerűség miatt a keret gyorsan fogy, de uniós szinten is tervben van az emelés, és a magyar finanszírozók is még többet akarnak belőle - derült ki a K&H bank sajtóbeszélgetésén. Ráadásul egy ilyen, kedvező hitel sok esetben egyszerűbb, gyorsabb és biztosabb forrást jelent a kisebb vállalkozásoknak, így más uniós forrásoknál vonzóbb is lehet.

2017.04.10. ...bővebben >

Amerikai exportot indít a Brewie

A Brewie házi automata sörfőző berendezéseket gyártó cég ezen a héten megkezdi előrendeléseinek kiszállítását az amerikai piacra, az első, 250 gépet tartalmazó szállítmány értéke 150 millió forint.

2017.03.28. ...bővebben >

Emlékszik a magyar kaja-Uberre? Most zárták be

Az alapító hosszas blogbejegyzésben meséli el a Yummber tündöklésének és bukásának történetét, a személyes hibáktól a NAV-os vegzálásokig. A leghasznosabb tanulságokat a hvg kigyűjtötte az írásból.

2017.03.27. ...bővebben >

Ingyen is képezhetjük a dolgozókat

Társadalmi egyeztetés alatt van az a 2 kkv-knak szóló pályázati felhívás, aminek keretében munkavállalók képzéséhez lehet akár 100 százalékos támogatást is nyerni. Akár Közép-Magyarország régióban, akár máshol van cége székhelye, van lehetőség erre.

2017.03.27. ...bővebben >

Tőlük várhatjuk a nagy áttörést - megváltozhat az Ön élete is

Egy friss kutatásban arra a kérdésre keresték a választ, hogy mely területek, személyek, illetve cégek azok, amelyektől a leginkább várható egy olyan technológiai áttörés, ami az egész életünket megváltoztathatja.

2017.03.23. ...bővebben >

Miért nem jó ötlet a robotadó?

Bill Gates szerint a robotokkal kiváltott munkahelyek az adóbevételeket is erősen csökkentik, mégsem mindenki ért egyet azzal, hogy meg kellene adóztatni a robotokat.

2017.03.16. ...bővebben >

Öt magyar cég vett részt az SXSW startup fesztiválon

A rendezvényen több tízezer látogató, köztük több száz startup vesz részt a világ minden tájáról.

2017.03.16. ...bővebben >

Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Kilenc magyar innovatív vállalkozás mutatkozott be Izraelben, a Tel-Avivban megrendezett Axis innovációs konferencián, a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának közreműködésével.

2017.03.16. ...bővebben >

Nagy az igény emberekkel együttműködve dolgozó robotokra

A szabadon mozgó, felhasználóbarát kollaboratív robotkarok (kobotok) mára az ipari robotika húzóágazatává váltak.

2017.03.16. ...bővebben >

Három új programot indít a Google a magyar startupok támogatására

Három új, startupokat támogató program indulását jelentette be a Google. A programok célja, hogy segítsék a magyar startupok növekedését és azok pozícióját a globális piacon. A most elindított programok az év végéig 100 startupot érintenek majd a régióban.

2017.03.16. ...bővebben >

Nehéz sorsa lesz 2020 után a pályázatokból élő cégeknek

Az Európai Unió 2020 után átalakítja pályázati rendszerét, aminek eredményeként a következő évtizedtől a vállalkozások a korábbinál jóval kevesebb vissza nem térítendő EU-s forrásokhoz juthatnak hozzá. Ez azt jelenti, hogy a pályázati forrásokra nagymértékben támaszkodó magyar kkv szektornak még ebben a költségvetési ciklusban fel kell készülnie a változásokra – olvasható Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt. honlapján.

2017.03.16. ...bővebben >

Okostelefonnal jobban összemosódik a munka és a magánélet

Az okostelefonokon az állandó online jelenlét miatt egyre jobban összemosódnak a munka és a magánélet határai.

2017.03.09. ...bővebben >

Irreális elképzelés a papír nélküli iroda

Új kutatási eredmények szerint a papír nélküli iroda irreális elképzelés, a munkahelyek növekvő digitalizálásának és az ökoszisztéma megőrzésével kapcsolatos aggályok ellenére is.

2017.03.09. ...bővebben >

Új lendületet kaphatnak a kkv-k a beszállító-fejlesztési programmal

A kormány célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások minél nagyobb arányban vegyenek részt a magasabb hozzáadott értékű termékek fejlesztésében és gyártásában, bekapcsolódva ezzel a nemzetközi nagyvállalatok beszállítói hálózatába – jelentette ki Varga Mihály a kormány által elfogadott beszállító-fejlesztési programról szóló sajtótájékoztatón. A tárcavezető kiemelte: a kormány idén és jövőre összesen 14 milliárd forintot fordít erre a célra.

2017.03.01. ...bővebben >

Egy hónap van a határidőig, és van még a pénzből

Alig több mint 1 hónapjuk van a cégeknek, hogy még igénybe vegyék a Növekedési Hitelprogram kínálta kedvező forrást beruházásaik finanszírozására, van még a keretből - hívja fel a figyelmet a K&H.

2017.02.28. ...bővebben >1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>