ERFA

Tevékenységeink

Cimkék: 

Innovációs tanácsadás -„Az ötlettől a megvalósításig”
A Pannon Novum RIÜ projekt keretében a régióban mind az öt megyei jogú városban és Keszthelyen felállításra kerültek a RIÜ Innovációs forráspont irodák, ahol munkatársaink készségesen várják az érdeklődőket

A RIÜ konzorciumi partnereink és szakértőink készségesen állnak az érdeklődők rendelkezésére, szolgáltatási területünk a teljes innovációs folyamatot lefedi:

 • K+F szolgáltatás közvetítése,
 • inkubációs szolgáltatás,
 • prototípus elkészítéséhez, vizsgálatához, minősítéséhez szükséges technológiai háttérszolgáltatás közvetítése,
 • projektmenedzsment,
 • pályázati tanácsadás,
 • innovációs marketing, marketing tanulmány elkészítése
 • üzleti terv, megvalósíthatósági tanulmány elkészítése,
 • piackutatás, piacfelmérő tanulmány készítése,
 • technológiai tanácsadás,
 • vállalkozási menedzsment tanácsadás,
 • termelékenységi tanácsadás,
 • ipar- és szerzői jogvédelmi tanácsadás,
 • újdonságvizsgálat és szabadalomkutatási tanácsadás,
 • hazai szabadalmi, védjegy, használati és formatervezési mintaoltalmi bejelentéshez tanácsadás,
 • képzések közvetítése.

Innovációs projektek generálása
Az innovációs coaching – személyes tanácsadás során 10 kiválasztott vállalkozással 3 év alatt napi kapcsolatban állunk. A Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség egy pilot projekt keretében kidolgozott koncentrált szolgáltatásokat nyújt people to people módszer alapján a vállalkozások felé. Célunk, hogy a 3. év végére az innovatív ötlettel rendelkező vállalkozások számára kidolgozott projektek legalább a prototípus előállításáig eljussanak, és akár már szabadalmaztatásra is be tudják nyújtani terméküket.

Partnerközvetítés
A mai világban elengedhetetlen, hogy egy projekt megvalósítása során a projektgazda partnereket vonjon be. Ehhez kívánunk platformot teremteni, melyen bárki szabadon kereshet társat projektjéhez, valamint böngészhet a megjelent ajánlatok között.

Ugrás a partnerkereséshez!


Tudás-adatbázisok létrehozása
Az információk, adatok rendezett formában történő tárolása érdekében kereshető adatbázisok fogunk létrehozni:

a.Innovációs szakértői adatbázis:

Innovációs szakértői adatbázist hozunk létre elsőként, a Nyugat-dunántúli Régió Innovációs Pályázati Tanácsadóinak Hálózatát. Ez elérhető lesz az Innovációs Ügynökség információs portálján és a régió kamaráinak üzleti portálján.

b.Innovációs kompetencia adatbázis:

Az innovációs kompetencia adatbázis használatával hatékonyabbá válik a régióban működő kis-, és közepes vállalkozások közötti kooperáció, partnerkeresés, üzleti kapcsolatok kiépítése.

Az adatbázis alapja egy kitöltött Innovációs Kompetencia Adatbázis Profillap, amely tartalmazza a vállalkozások főbb adatait, tevékenységeit, termékeit és szolgáltatásait. Az adatbázis erőssége, hogy a felhasználók kulcsszavak segítségével megtalálhatják a vállalkozásokra jellemző fő kompetenciákat, kiválóságokat is.

c.Innovációs „best practice” adatbázis:

Célkitűzés, hogy az innovációs tudásadatbázisok fejlesztése alapját képezze a Nyugat-dunántúli régió hálózati innovációs fejlesztésének. A „best practice” adatbázis létrehozása arra mutat példát a régió KKV-éi számára, ahogy a hatékonyság, termelékenység fejlesztése érdekében a K+F tevékenység összetalálkozik a vállalkozási gyakorlattal. Megismerhető ebből az adatbázisból a high tech alkalmazásának gyakorlata, az újonnan kifejlesztett termékek, korszerű technológiák és a minőségi értékesítési csatornák.

d.Innovációs pályázati adatbázis:

Az Innovációs pályázati adatbázis célja, hogy mindazon ismereteket gyűjtse, és strukturáltan rendszerezze, amelyek innovációs témakörben a projekt célcsoportját érintő kis és közepes vállalkozóknak releváns lehet. Az innovációs adatbázist, élő, heti-havi szinten megújítandó és friss adatokkal feltöltendő, eszköznek tekinthetjük.


Innovációs pályázati források elérése
A Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség feladatának tekinti az innovációs projektek finanszírozási problémáinak megoldását, melynek egyik módja a pályázati források minél szélesebb körben való megismertetése a célcsoportokkal. Az Információs pontokon az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a projektjükhöz megfelelő hazai és európai uniós pályázati lehetőségekről, valamint a honlap is kiemelten kezeli a pályázatokat.

Ugrás a pályázatokhoz!


Innovációs klub működtetése
Az Innovációs Klub a Pannon Autóipari Klaszter által sikerrel működtetett Benchmarking Klub tapasztalataiból kiindulva, ezen klub modelljére építve kerül kialakításra. Az Innovációs Klub alapvetően iparágtól független, de a régió kulcsiparágaiban igény esetén iparági szervezetekkel együttműködve módszertani segítséget nyújt, benchmarking rendszer, klub létrehozásához és működtetéséhez.

Az Innovációs Klub a tagok adatainak gyűjtésére, feldolgozására és egy rugalmasan bővíthető adatbázisból történő jelentés készítésre, valamint, a klubtagok közötti „Legjobb gyakorlatok” megismerését szolgáló innovációs tevékenységek és látogatások koordinálására vállalkozik. A Klub vállalja továbbá, hogy találkozóin egy-egy innovációhoz kötődő témát feldolgozását, vitáját szervezi meg, készíti elő, vagy egy-egy innovációs ötlet megvalósulását mutatja be. Az adatgyűjtési ciklust félévekben határozzuk meg, és félévente egy alkalommal tartunk klubtalálkozókat.


LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.