Universitas Spin-off Mentorpogram

Cimkék: 

A Nyugat-Magyarországi Egyetem kutatási eredményeinek, hallgatók és oktatók üzleti ötleteinek hasznosítása, a vállalkozások megalapításának és menedzselésnek támogatása a mentor program segítségével. Új vállalkozási ötletek felkutatása, segítség innovatív, új, kezdő cégek alapításában és menedzselésében belső és külső mentorok bevonásával. A cél az egyetemi közegben keletkező innovatív tudás hasznosítása, gyakorlati vállalkozói ismeretek alkalmazása az új cégek sikeressége érdekében.

  

Projekt megvalósító:   
Cégnév: Soproni Felsőoktatási Alapítvány, ERFARET Nonprofit Kft.
Város: Sopron
Utca hsz.: Ady E. u. 5.
Telefon: +36-99-518-145
Fax: +36-99-518-257
E-mail: sh@nyme.hu
Web: http://spinoff.nyme.hu
Projektvezető: Horváth Sándor
Megvalósítás időszaka: 2009. 05. 01. – 2011. 09. 30.
Forrás: NKTH Baross ND07
Projektméret:   25.500.000 HUF 

 

Tevékenységek:

A Nyugat-magyarországi Egyetem K+F+I eredményeinek hasznosításában kezdeményező szerep, oktatók és hallgatók megkeresése K+F eredmények hasznosítására bátorítás, segítség a pályázatok, üzleti tervek elkészítésében, folyamatos pályáztatás. A kezdő cégek alapításban, bankszámla-nyitásban és bankszámla vezetésben, könyvelő irodai szolgáltatásokban 50%-os támogatás, 1 íróasztal - 1 vállalkozáshoz irodai környezet biztosítása. Egyéni és csoportos vállalkozói ismeretek átadása: általános cég menedzsment, marketing, pénzügy, adózás, szellemi tulajdonvédelmi tanácsadás, 50-100 % támogatás szabadalmi bejegyzés esetén, pályázatírásban, új üzleti tervek, honlapok elkészítésében támogatás, állandó mentori-, irodai szolgáltatások rendelkezésre állás, továbbá vállalkozói délutánok szervezése meghívott előadókkal, vagy kihelyezetett helyszíneken sikeres, innovatív vállalkozásoknál látogatás, konzultáció, külső szakértői támogatás.

 

Eredmények:

Eddig 15 fő mentorálása, akikből eddig 4 cég alakult, 2 Kft és 2 egyéni vállalkozás, várható még 1 Kft és 2 egyéni vállalkozás megalakulása. Jelenleg a cégeknél elért árbevétel kb. 3 M Ft, ezidáig 2 db szellemi tulajvédelmi bejelentés történt, megőrzött és teremtett munkahelyek száma: 7 db.

 

A projekt előnyei, hasznosulása:

Új szemlélet indult el a Nyugat-Magyarországi Egyetemen a kutatási eredmények hasznosítása vállalkozási formában. A hallgatók képzése nem csak alkalmazotti, hanem alternatívaként vállalkozói létre is felkészít. A technológia transzfer szolgáltatások segítik az innovatív eredmények, szolgáltatások kifejlesztését.

 

2011.04.21.