Best-practice adatbázis

KRÓNIKUS GYERMEKBETEGEK OTTHONI ÁPOLÁSÁHOZ INTEGRÁLT MECHATRONIKAI ÉS INFORMATIKAI KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE

Projekt megvalósító:

Cégnév:

Széchenyi István Egyetem (konzorciumi tag)
HUMANsoft Kft. (konzorciumvezető)

Város:

Győr

Utca, hrsz.:

Egyetem tér 1.

Telefon:

+ 36 96/503-400

Fax:

+ 36 96/503-406

E-mail:

-

Web:

http://jret.sze.hu

Projektvezető:

Fehér András

Megvalósítás időszaka:

2009. január – 2011. december

Forrás:

Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
(vissza nem térítendő támogatás mértéke: 502 846 000 Ft)

Projektméret (összköltség):

670 735 000 Ft

 

Tevékenységek:

 

A projekt legfőbb célja egy olyan AAL („Ambient Assisted Living” program, mely infokommunikációs eszközökkel segíti életvitelünket) rendszer létrehozása, mely nemcsak a betegeknek és a rendszernek biztosít mobilitást, a megvalósítható orvos - szakmai protokollok és felhasználható mérőeszközök szempontjából is egyszerűen, rugalmasan bővíthető.

A projekt során - egy nagyon gyakori betegségben, az epilepsziában szenvedő gyermekekhez illeszkedő rendszert alakítanak ki.

Várható eredmények:

 

A projekt során az epilepsziában szenvedő gyermekekhez illeszkedő rendszert alakítunk ki, mert ez a betegségcsoport nagyon gyakori (az ún. epilepszia centrumokban százezres nagyságrendű epilepsziás beteget gondoznak, ellenőriznek rendszeresen). A rendszer szabványos orvos-szakmai protokoll reprezentációnak köszönhetően, mobilitást célzó eszközrendszerén keresztül egy jól teríthető, szerteágazóan (több orvos szakmában, gyógyszeriparban és az egészségügy fogyasztói piacán is) alkalmazható, rugalmas megoldást kínál. Ezen felül a megoldás gazdaságossága is biztosított költséghatékonysági és egészségnyereségi oldali elemzéseken keresztül.
A jelenlegi lehetőségeket kiterjesztő eszközök prototípusai a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetével együttműködve készülnek. A 24 órás videófelügyeleti rendszer hordozható kivitelben, egyszerű helyszíni installálással, automatikus adattárolással és az adatok alapján induló riasztórendszerrel készül. Az intelligens betegágy modulok ellenőrzött gyógyszertárolást és gyógyszerbevételt, beteg-ápoló-orvos kommunikációt s persze oktatási valamint szórakoztatási funkciókat jelenthetnek majd.

A projekt előnyei, hasznosulása:

 

A kutatás- fejlesztés eredményeként egy szabványos, jól teríthető, több orvos szakmában, gyógyszeriparban és az egészségügy fogyasztói piacán is alkalmazható megoldás jön létre, melynek gazdaságossága biztosított a költséghatékonysági - és egészségnyereségi oldali elemzések által.

Az eszközök prototípusai a Széchenyi István Egyetem „termékei”. A 24 órás videófelügyeleti rendszer hordozható kivitelben, egyszerű helyszíni instalálással, automatikus adattárolással és az erre épülő riasztórendszerrel készül. Az intelligens betegágy modulok ellenőrzött gyógyszertárolást és gyógyszerbevételt, a beteg és orvos közötti kommunikációt lehetővé téve oktatási és szórakoztatási funkciókat is kínál.

A projekt új lendületet adhat a győri Széchenyi István Egyetemés a hazai ipar, köztük a konzorciumvezető HUMANsoft Kft. és a helyi kisvállalkozások együttműködésének és fejlődésének az orvostechnológia területén.
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.