Best-practice adatbázis

REC-LAB Elektro-RECycling Kompetencia LABor

Projekt megvalósító:

 

cégnév.

INNONET Innovációs és Technológiai Központ

város

Győr

utca hsz.

Gesztenyefa u. 4.

tel.

+36 96 506 900

fax.

+36 96 506 901

e-mail

info@innonet.hu

web:

www.innonet.hu

Projektvezető:

 

Budavári László ügyvezető igazgató

Megvalósítás időszaka:

2006.01.01-

Forrás:

Saját fejlesztési keret, 2005. évi Baross Gábor Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Fejlesztések Program, 2005-2006. CIR-CE alap (Ausztria, FFG támogatás), partner vállalkozások.

Projektméret: 

 

Eddig felhasznált összes (saját és idegen) forrás hozzávetőleg 25.000.000 Ft

Tevékenységek:

Két megvalósult, egy folyamatban lévő és egy előkészítés alatti pályázat tevékenységeinek tervezése és végrehajtása. Nemzetközi együttműködés vállalkozói és kutatási partnerek bevonásával, elsősorban Közép-európából. Több regionális konferencia, szakmai háttéranyagok készítése. Mintabontási kísérletek, tanulmányutak szervezése vállalkozások számára, kísérleti anyagáramlási szoftverfejlesztés. Hallgatói kutatómunka diplomatervek készítésével.

Eredmények:

A projekt leglényegesebb eredménye, hogy olyan fórumot teremt a partnerek és a rendezvények résztvevői számára, mely párbeszédet biztosít mintegy 70 különböző hazai és külföldi vállalkozás, egyetemek és kutatóhelyek számára az elektronikai hulladékok (elő)kezelésével kapcsolatos technológiai és módszertani tapasztalatok megosztására.

 

A jelenlegi tevékenységek elsősorban a vegyes műanyagfrakciók kezelésére megoldást nyújtó technológiai innovációk megalapozását szolgálják, a megtérülési számításokhoz szükséges feltáró elemzések és mintavételes anyagvizsgálatok révén, az itt szerzett tapasztalatokat minden hazai szakmai szereplő számára hozzáférhetővé tesszük.

 

A feladatok végrehajtását segítő szakmai anyagokból (tanulmányok, hallgatói kutatómunka stb.) Elektro-Recycling Kézikönyv 1.0 címmel kiadott kötet formájában hiánypótló kiadványt jelentettünk meg, melyet 2007 novemberében az Öko-Tech konferencián mutattunk be.

 

A projekt előnyei, hasznosulása:

A REC-LAB szolgáltatás végső kedvezményezettjei azok az, elsősorban kis-, és közepes vállalkozások, amelyek tevékenységüknél fogva (gyártó, forgalmazó, vagy feldolgozó) szembekerülnek az elektro-recycling problémájával.

 

A projekt lényeges vállalása elősegíteni új technológiai megoldások hazai alkalmazását. Ezért a technológiák megismerésére (tanulmányutaktól egészen a hazai kisüzemi próbák megvalósításig), az adaptálhatóságot biztosító hazai piaci adottságok elemzésére (gazdasági és technológiai információgyűjtés)és konkrét kutatási projektekbe való bekapcsolódásra egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk.

 

 
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.