SECOVIA: Felhő-alapú szolgáltatásokra irányuló információs nap

Cimkék: 

Az Európai Unió Dél-Kelet Európai Programján belül megvalósuló SECOVIA projekt keretében a felhő-alapú szolgáltatásokra irányuló információs nap megrendezésére kerül sor 2013. November 14-én Szirákon

A rendezvény célja az, hogy megismertesse az aktualitásokat a felhő-alapú szolgáltatásokhoz kapcsolódóan a 7 magyarországi régióból érkező résztvevők számára, továbbá az új technológia előnyeiről, hátrányairól adjon ismereteket az érdeklődőknek.

A Secovia projekt elsődleges célja támogatni a közösen kifejlesztett, korszerű informatikai megoldásokat, amelyek használják cloud computing előnyeit annak érdekében, hogy elérhetőséget biztosítson nyilvános informatikai szolgáltatásokhoz, erőforrás-infrastruktúrához és segítsen csökkenteni a digitális szakadékot a dél-kelet európai területeken.

A projekt konzorciumban 3 regionális kormányzat, 3 területi szövetség, 5 regionális fejlesztési ügynökség és 2 ICT intézmény működik együtt. Lehetővé teszi a fejlett és a felzárkózó területek közötti környezeti tapasztalatcsere létrejöttét, informatikai erőforrások közös fejlesztését, az intézményközi és határokon átnyúló virtuális hozzáférhetőségre megoldások feltárását.

Felhő-alapú, virtualizált informatikai platformok és infrastruktúrák erős potenciállal rendelkeznek ahhoz, hogy költséghatékony, skálázható digitális közszolgáltatásokat biztosítson és ennek következtében elősegítse a regionális növekedést és versenyképességet. Egy közös EU Felhő Stratégiát (EU Cloud Strategy) népszerűsít annak érdekében, hogy segítsen a kormányok és az állampolgárok közötti online szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Cloud-computing "a jelenlegi technológiai trend": lehetővé teszi egy "igény szerinti számítástechnika" megvalósítását. Többféle felhő alapú szolgáltatá létezik, a közös bennük az, hogy a szolgáltatásokat nem egy dedikált hardvereszközön üzemeltetik, hanem a szolgáltató eszközein elosztva. A releváns szolgáltatásokat a felhasználók hálózaton keresztül érhetik el, publikus felhő esetében az interneten keresztül.

A program letölthető IDE kattintva.

További információ: http://www.secovia.eu/

 

A projekttel kapcsolatban folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

Várjuk érdeklődését a következő címeken:

Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft.

9700 Szombathely, Kőszegi utca 23.

www.pannonnovum.hu

pannonnovum@pannonnovum.hu

2013.11.14.


LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.