Gönyűn mutatkozik be az egyedülálló napelemes töltőállomás PEDELEC-ek számára

Cimkék:  CE Programme, e-mobility, megújuló energia

A Formula Student Hungary gönyűi rendezvényén, szombaton mutatkozik be a régiónkban kifejlesztett elektromos töltőállomás, amely a CENTRAL EUROPE program keretében futó REZIPE projekt támogatásával valósított meg a Pannon Novum.

A rendezvény látogatói augusztus 24-én 9 és 17 óra között, a Pannon Novum Nonprofit Kft. új, demonstrációs eszköze segítségével megismerhetik a közeljövő közlekedési koncepcióját: emissziómentes járműveinket megújuló energiaforrásból táplálva környezetbarát módon közlekedhetünk a településeinken és akár azok között is.

A CENTRAL EUROPE Program keretében futó REZIPE projekt egyik fő célja az emissziómentes közlekedési módok megismertetése a szélesebb közönséggel és azok népszerűsítése, elterjesztése a partnerrégiókban. A most bemutatkozó mobil töltőállomás egyidejűleg két PEDELEC töltését teszi lehetővé napenergia hasznosításával. Az egyedülálló hazai fejlesztés a győri Meshining Engineering Kft. kivitelezésében készült el.

Az elektromos töltőállomás mobil jellegéből adódóan kiválóan alkalmas nem csak demonstrációs eseményeken való részvételre, hanem egy-egy helyszínen fix töltőpont felállítása előtt a töltési igények nagyságának felmérésére. A mobil elektromos töltőállomás használói szabványos 230V-os csatlakozókon keresztül, saját PEDELEC töltőjüket csatlakoztatva tudják kerékpárjuk akkumulátorát újratölteni. A töltéshez azonosítókártya szükséges, ami a Pannon Novumnál igényelhető (pannonnovum@pannonnovum.hu). Az azonosításra a felhasználói szokások feltérképezése és biztonsági okok miatt van szükség.

A mobil töltőállomás a MOBILIS Interaktív Kiállítási Központ előtti területen lesz megtalálható a tesztidőszak zárását követően.

Azok pedig, akik nem ismerik a PEDELEC-ek előnyeit, a helyszínen kipróbálhatják a két Leier Ecoline elektromos kerékpárt. A településeken belül 5-10 km-es (de akár nagyobb) távolságok is - különösebben nagy erőfeszítés nélkül – megtehetők ezekkel az elektromos motorral felszerelt, a hajtást megkönnyítő kerékpárokkal.

Szeretettel várjuk Önt is a rendezvényen!

2013.08.24.


LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.