Elektromos járművek tesztnapja 2013. június 28.

Cimkék:  e-mobility, Fenntarthatóság, konferencia, Környezetbarát

A győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ volt az otthona a REZIPE projekt keretében megvalósuló, a "Fenntartható városi közlekedés" témakörét körüljáró szakmai konferenciának és a vele párhuzamosan rendezett elektromos és hibrid járműveket felvonultató tesztnapnak.

A régió egyik legnagyobb szabású eseményeként került megrendezésre a "Fenntartható városi közlekedés" szakmai konferencia a Pannon Novum Nonprofit Kft. REZIPE projektje keretében. A CENTRAL EUROPE Program támogatásának köszönhetően mind a szakmai érdeklődők, mind pedig a szélesebb közönség ingyenesen vehetett részt a programokon. 

A konferencián elhangzott előadások letölthetők a címükre kattintva

A REZIPE nemzetközi együttműködés bemutatása, a projekt eddigi eredményei és céljai, a Zéró Emissziós Platform meghirdetése Előadó: Angster Tamás, innovációs menedzser, Pannon Novum Nonprofit Kft.

Közösségi Kerékpár Kölcsönző rendszer kialakítása Győrben – egy világvárosi megoldás a fenntartható közösségi közlekedés kiegészítésére Előadó: Polgári István, stratégiai csoportvezető, Győr MJV Polgármesteri Hivatal

Fejlesztések a Győr-Moson-Sopron megyei közösségi autóbusz-közlekedésben Előadó: Bognár László forgalmi és kereskedelmi igazgatóhelyettes, Kisalföld Volán Zrt.

Költséghatékony, innovatív buszközlekedési koncepció, akár a 2017-es győri Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is Előadó: dr. Élő Gábor, professzor, Széchenyi István Egyetem

Egy magyar fejlesztés a fenntartható útépítés jegyében: tartós útburkolatok és útjavítások Előadó: Dr. Geiger András, termékfejlesztő mérnök, Mol Zrt.

Az ALTernatív mobILITÁS elterjedése Magyarországon Előadó: Petis László, versenyigazgató, ALTrace

VoltTimer – vissza a jövőbe! Előadó: Szilasi Péter Tamás, ügyvezető igazgató, MOBILIS

Zöld városi közlekedés – a GUTS projekt eredményei Előadó: Kerekes Attila, városi főmérnök, Sopron MJV Polgármesteri Hivatal

Elektromos járművel a városban - használati tapasztalatok Előadó: Hollandi Gábor, SMART metering projektvezető, E.on Hungária Csoport

Győr legyen az elektromos autók mintavárosa! Előadó: Czeglédi Dávid, kutató, SZE Járműipari Kutató Központ

 

 

A Pannon Novum Nonprofit Kft elkötelezett a fenntartható közlekedési módok meghonosítása mellett, amelyet több EU támogatású projektben szerzett tapasztalatának hazai adaptálásával kíván elősegíteni. Legnagyobb lehetőséget az elektromos mobilitás meghonosításában és mind szélesebb körű elterjesztésében látja, amelynek része ezen technológiák megismertetése, személyes megtapasztalás útján a régió lakosságával. Az elektromos hajtás előnyeit és nagyszerűségét nem lehet katalógusokből és reklámfilmekből megtapasztalni, azt személyesen át kell élni!  

A REZIPE projekt a CENTRAL EUROPE Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásában valósul meg.

2013.06.28.


LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.