Kutatók éjszakája

Cimkék: 

Péntekig még jelentkezhetnek az intézmények a Kutatói és Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéjére, amelynek a Kutatók éjszakája ad otthont szeptember 27-én.

A Tempus Közalapítvány a Kutatók éjszakájához kapcsolódva rendezi meg a börzét azzal a céllal, hogy a kutatói pálya iránt érdeklődő fiatal hallgatók megismerkedhessenek a kínálkozó pályázati lehetőségekkel, a kutatói szakmai gyakorlati helyeket kínáló fogadó és képző intézményekkel - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
    A rendezvényen olyan kutatóintézetek, kutatói helyek, doktori iskolák és cégek mutatkozhatnak be, amelyek szívesen fogadnának magyar és külföldi kutatókat, doktoranduszokat szakmai gyakorlat teljesítésére, illetve megismertetnék az érdeklődőkkel kutatási tevékenységüket. A rendezvényen a megjelenés ingyenes, a projekt az EU támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
    A Kutatók éjszakája központi programjának idén a Dürer Rendezvényház ad otthont szeptember 27-én 15 órától másnap hajnalig. Az érdeklődők három színpadon párhuzamosan különleges előadásokat hallgathatnak: megtudhatják, hogyan lesz egy kutatásból termék és innováció, megismerhetik a világító élőlények rejtelmeit és a parlagi sasok műholdas nyomkövetéséről is szó lesz.
    Az előadások mellett számos interaktív műhely várja a látogatókat. A Budapesti Corvinus Egyetem Növénykórtani Tanszékének programjain a gyerekek kipróbálhatják, milyen igazi DNS-kutatónak lenni. Újra felépül a Da Vinci Learning oktatási tévécsatorna citromokkal működtetett különleges erőműve, az ELTE BTK Fonetikai Tanszéke és az MTA Nyelvtudományi Intézet Fonetikai Osztálya programjai között pedig látható beszéd, kísérleti fonetika és akusztikus alkoholszonda is szerepel.
    A rendezvény Budapesten 30 helyszínen, országszerte 26 városban, illetve 32 európai országban zajlik párhuzamosan. A programok a www.kutatokejszakaja.hu honlapon folyamatosan frissülnek.
    Az eseménysorozatot partnereivel együtt immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Tempus Közalapítvány, idén negyedszer a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány társszervezője az eseménynek.

Forrás: MTI

2013.09.27.


LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.