Innotrends Hungary 2013 - Nemzetközi konferencia és kiállítás

Cimkék: 

A Nemzeti Innovációs Hivatal egyik legfőbb feladata a hazai kutatás-fejlesztés és innováció nemzetgazdasági szintű ösztönzése, a hazai start-up ökoszisztéma kialakításának szakmai támogatása, a vállalkozói szféra hálózatosodásának előmozdítása. E misszió elérésének céljából a Nemzeti Innovációs Hivatal első alkalommal szervezi meg 2013. június 11-12. között az INNOTRENDS HUNGARY 2013 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást!

Rendezvény helyszíne:
Budapest, Millenáris Park (1024 Budapest, Fény utca 20-22)
Rendezvény időpontja: 2013. június 11-12.

Innotrends Hungary 2013

nemzetközi konferenciára várjuk a Magyarországon jelentős KFI tevékenységet folytató közép és nagyvállalati vezetőket, illetve az innovációs ökoszisztéma minél szélesebb spektrumát. Meghívást kapnak továbbá az innovációban élen járó országok innovációs ügynökségeinek vezetői, illetve az Európai Unió több tisztségviselője, prominense is.

kiállítás kiváló alkalmat nyújt a Magyarországon aktív KFI tevékenységet folytató vállalatok számára, hogy a szakmai és a kutatás, fejlesztés és innováció iránt érdeklődő közönség előtt is bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat. A rendezvényen a kiállítóknak módjuk lesz szakmai kapcsolatok építésére, hitelpiaci és kockázati tőkebefektetőkkel való személyes találkozásokra, illetve a kapcsolódó konferencia jóvoltából első kézből értesülhetnek a hazai és uniós innovációs trendek irányáról.

nemzetközi konferencia plenáris szakaszában hazai és Európai Uniós döntéshozók és szakpolitikusok, számottevő innovációs tevékenységet végző cégek vezetői, tekintélyes tudományos műhelyek képviselői számolnak be az európai innovációpolitika fejlődési irányairól, az új pénzügyi-tervezési időszak formálódó feltételrendszeréről, a nemrégiben elfogadott magyar Nemzeti KFI Stratégia társadalmi fogadtatásáról, illetve a tudásintenzív iparágakban érdekelt nagyvállalatok előtt álló új kihívásokról.

A kétnapos konferencia párhuzamos szekcióülésein a fő vezérmotívumok a párbeszéd és az együttműködés lesznek – nevesül a hagyományteremtés kimondott céljai között szerepel a konferencia mondanivalójának kialakításakor is a szakmai partnerek bevonása, és a témák interaktív, panelbeszélgetésekre, vitákra, eszmecserékre lehetőséget adó kibontása. Ennek megfelelően a tervezett tematikus területeket (pl. az innováció finanszírozási lehetőségei, a magasan képzett kutatói-fejlesztői humánerő mobilitása, az induló, technológia-intenzív vállalkozások ösztönzését, támogatását lehetővé tevő ökoszisztéma kialakítása) több lehetséges irányból, a tudástermelő kutatóegyetemek, intézetek, az állami és privát közvetítők és maguk az innovátorok szempontjaiból járja körül.

Az érdekesebb szekciótémák között lesz még az Európai Unió új agykutatási nagyprojektje (The Human Brain), a sikeres fiatal innovatív vállalkozások különböző növekedési útjainak összehasonlítása, innovatív eszközök alkalmazása új területeken (pl. közbeszerzés, beszállítói kör szélesítése stb.), a régiós KFI politikák és az intelligens szakosodás kérdései, az innovátorokat segítő szolgáltatások (inkubálás, mentorálás) kérdései, vagy például a tudományos, technológiai vívmányok népszerűsítése a közvélemény irányába.

A rendezvényre való belépés díjtalan minden látogató számára! Kérjük regisztráljon ha részt kíván venni a rendezvényen.
Regisztráció látogatók számára
Regisztráció előadók számára

2013.06.11.


LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.