2007. évi Pannon Novum Regionális Innovációs Díj

Cimkék: 

2007. évi Pannon Novum Regionális Innovációs Díját az AKE Hungária Kft. nyerte el a Regionális Innovációs Tanács döntése alapján.

Az AKE egy saját fejlesztésű gyémántlapkás parkettamaró garnitúrával nevezett a pályázatra, amely háromrétegű PanLoc rendszerű szalagparketta gyártására alkalmas. A szerszámgarnitúra kiemelkedő sajátossága, hogy egyszerre három különböző fafajt kell megmunkálnia, ráadásul a szálirányok is eltérőek. A megmunkálás oldalanként négy tengellyel történik, az anyag változó szerkezetéhez alkalmazkodó többszörösen tagolt szerszáméllel. A klick rendszerű parketta pontos és könnyű illesztését csak tökéletes profilhűségű, különlegesen precíz futáspontosságú szerszám képes biztosítani.

A speciális szerszámgarnitúra fejlesztésében kiemelkedő szerepet vállalt Gyopáros Tibor fejlesztőmérnök az AKE Hungária Kft., illetve Hoffmann Kálmán üzemvezető a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. zalahalápi parkettagyára (Befag) részéről. Az új szerszámok a klick rendszerű parketta pontos és könnyű illesztését biztosítják, növelik a gyártó termelékenységét, a szerszámgeometriának és gyémánt élanyagnak köszönhetően csökken a szerszámcserékből származó kiesési idő. E pozitív tulajdonságok együttesen járulnak hozzá a gazdaságos termeléshez.

A Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Díj ünnepélyes keretek között került átadásra 2007. december 11-én Szombathelyen. Az AKE munkatársai Dr. Rechnitzer Jánostól, a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Tanács Elnökétől emlékplakettet és oklevelet vehettek át. 

2007.12.11.